フィリピンで流行っている寿司とは! Popular Sushi in PH!! | Happy people♥ Happy life♥

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ようこそ!Chikaです。

何歳からでも生き直せます。
あなたは自分の人生を生きられていますか。

ワガママや自分勝手とは違う、「自分の思う通りに生きること」

一緒に思い出しませんか?

こんにちは。

フィリピン人の生徒さん達と、日本食で何が好き?の話から、「寿司」という回答がたくさんあってびっくり。

 

よく聞いたら、「焼いた寿司(Baked sushi)」がいまフィリピン全土で流行っている、とのこと。

( ,,`・ω・´)ンンン? 焼いた寿司? 表面を炙ってあるってことかな?

 

 やしの木 やしの木 やしの木 やしの木 やしの木 

 

そんな会話をしていたら、なんとなんと、おひとりから「誕生日プレゼントします!」と

 

デリバリーいただきました!

 

こちらです!じゃじゃん!!

 

 

この箱は薄い紙製だったんですが、ずっしりと重い!!!

 

中を開けると、お寿司に、韓国のりが2パック、そして謎の金色のコブクロが一つ。

 

 

お寿司は、

 

一番下がごはん。(酢飯ではなく、普通のご飯)

 

すぐ上に、サーモンのスライスが敷き詰められ

 

その上に、スカラップ(小ぶりのホタテの貝柱)+カニカマのほぐしたもの+とびっこ がソースで和えてあるもの

 

表面が炙ってありました。

 

ソースは何だろう?と思いました。一口目に感じたのはマヨネーズ。

 

照り焼きマヨネーズが近いと思います。

 

 

ところどころ、ほんのりスパイシー。でも、全体的には、照り焼き風の甘みがあります。

 

 びっくり  びっくり  びっくり

 

ご飯がもっとあってもいいくらい、具の味付けがしっかりしています。

 

外箱に書いてある「食べ方」によれば、これを、添付した韓国のりで巻いて一口サイズでどうぞ、とのこと。

金色のコブクロは、カリカリの魚?!のフレークです。こちらは味付けはほぼなく、カツオ風?

 

具の味が濃いので、私は、韓国のりではない、普通の海苔でも美味しく食べられました!!!

 

 

 

だいたい3日以内に食べるように、とのこと。私は2日半、しっかり楽しみました!!!

 

どうもありがとうございます!!!!!

 

ではまた~。

 

 

Hi guys!!!


When I talked with Filipino learners in a class, some of them said they liked Sushi among the Japanese cuisines.

 

Oh really? Do they eat raw fish?

 

Some of them taught me that "Baked sushi" became popular nationwide nowadays.

( ,,`・ω・´)??? Baked? Did it mean ABURI at surface??

 

 やしの木 やしの木 やしの木 やしの木 やしの木 

 

One of them kindly gave me the Baked Sushi as my birthday present!! 

 

Wow! How kind of her!

 

This is it!! Tada---!!

 

 

This box is made of thin, light paper, however, the box was very heavy!!!

 

In the box, there were Sushi itself, two Korean Nori packs, and a golden pack which is unknown.

 

 

As for Sushi,

 

the base is rice. (Not with vinegar. Ordinary rice.)

 

On the rice, there are salmon slices.

 

On the salmon slices, there are scallops, Kani kama, and so on with some sauce.

 

And the surface is baked.

 

What is the sauce? I tasted like mayonnaise.

 

Ah! It is maybe similar to Teriyaki mayo. 

 

 

And I sometimes tasted a bit spicy, mainly a bit sweet. 

 

 びっくり  びっくり  びっくり

 

I needed more rice! Because the sauce is very strong.

 

According to the instruction on the surface of the box, 

eat a bite with Korean Nori.

 

Inside the golden package, maybe it is flakes of dried fish.??!!​​​​​

 

I added ordinary Japanese Nori, which doesn't have any flavor but seaweeds itself.

(Korean Nori has a flavor. Oil, salt, and then it is baked.)

 

 

 

The instruction said I should eat them within three days.

 

I enjoyed eating it for two and a half days!!!

 

Thank you very much!!!!!

 

See you~.