にんにくブログ

にんにくブログ

鹿児島の雄大な自然の中で農業しています薩摩の薫農園です。鹿児島のとっても体にいい元気にんにくブログです。

おはようございます。鹿児島で農業している薩摩の薫農園の鹿児島にんにくブログです。
【我が家の元気の素】薫のにんにくグッズを通信販売やマルシェ、店頭販売にて皆様にお届けしています。

今日は霧島にんにく工場付近のブログです。
▲ハイビスカスローゼル

花が咲いた後は真っ赤な可愛い実になります!
飾り物にもなるし、食べる事も出来ます。
臭いは無臭、秋のお花です。

▲山芋の実
沢山なっています。
そのまま生で食べられます!
山芋だけにネバネバした食感であっさりしてます。
横川の「よいやんせ」にも沢山販売されているので是非お試し下さい!
▲にんじん
試し採りしたけど、まだうさぎサイズ!
もう少ししたら新にんじん出せそうです!!
▲ごま畑
先日の大型台風対策でごまが倒れない様に竹で補強しました。
▲大きな被害もなく順調に実が大きくなっています。
国産ごま、濃厚で香ばしい!!
セサミンもたっぷり!
あともぅ少し無事に収穫したいです。
▲落花生
これは、新作にーぴなにも使用する落花生!!
順調で一安心!!
カラスにやられるかと心配してましたが、ただ今カラスは柿に夢中です。
それもそれで、困るけど共存してます。
▲霧島横川 にんにく工場
彼岸花とトンボですっかり秋模様。
稲穂も実りそろそろ稲刈りの時期到来です!

薫農園の畑、もうそろそろ来年度収穫のにんにくの植え付け準備始めました。
▲このにんにく1粒1粒を畑に植えます。
そうすると、来年の5月6月頃にかぶが増えて立派なにんにく一球になります!!

かなり、長い期間土の中にいるので堆肥には手間暇かけてこだわります!!

1年が早い!!
にんにくサイクルで自分のサイクルも確認!

どこかで聞きましたが、どうやら人生は螺旋階段らしいです!
ファッションや流行も長い年月をかけグルグル回ってくり返す。
上から見ると同じ所を回っている様にみえる。
だけども横から見たら、それは一段上がって登っているらしいです!
さっさと駆け上がりたい螺旋階段!!!


先日横川にんにく工場、飲食業と食肉製造業等の営業許可とりました!
いつも、まーーーた何にかやりだしたとスタッフに思われているけど、今回はスタッフも皆ノリノリです!!

多分、皆オシャレな今時風な農家カフェだと思ってるけど農家ジュリアナスナック開業しよっかなー!
私お酒好きなのでお店運営はスタッフにお願いしてキャバ嬢希望で!笑
そういえば、私もぅおばさんだった!!

変なおばさんだけど、人生一度きりだから自分の人生楽しもう!!

スナック薫オープンしたら、にんにく芋焼酎お湯割ストロングで出します!!
どうか、来て下さい!
畑作業の同伴からオーラスオッケー大歓迎!

あんまり、調子に乗ってたら怒られるのでお話しはリアルで会ってから話しましょう!!!

それでは、今日も螺旋階段一段登り頑張りましょう!!

【お知らせ】
明日、9月22日〜27日二子玉川ふたこ座マルシェ出店!皆様のお越しお待ちしています!

黒にんにく効果・効能 ガン予防、免疫力アップ、抗酸化作用、老化防止、アンチエイジング、血液サラサラ、風邪予防、インフルエンザ予防、精力増強作用、抗菌作用、強肝作用、コレステロールの抑制作用、高血圧の予防、更年期障害の予防、便秘の予防、冷え性改善、食欲の増進、ホルモンの分泌促進

Good morning.  This is the Kagoshima garlic blog of Satsuma's Kaori Farm, which is farming in Kagoshima.
 [Genki no Moto of my home] Kaori’s garlic goods are delivered to everyone by mail order, Marche, and over-the-counter sales.

 Today is a blog near the Kirishima garlic factory.

 ▲ Hibiscus Roselle

 After the flowers bloom, they become bright red cute fruits!
 It can be used as a decoration and can be eaten.
 The odor is odorless, autumn flowers.


 ▲ Yam fruit
 There are many.
 You can eat it raw as it is!
 It has a sticky texture only for yam.
 Many are sold at Yokokawa's "Yoiyanse", so please try it!

 ▲ Carrot
 I tried it, but it's still rabbit size!
 It looks like we can get new carrots in a little while!  !!

 ▲ Sesame field
 We reinforced it with bamboo to prevent the sesame from falling over as a countermeasure against the recent large typhoon.

 ▲ The fruit is steadily growing without major damage.
 Domestic sesame, rich and fragrant!  !!
 Plenty of sesamin!
 I want to harvest a little safely.

 ▲ Peanuts
 This is a peanut that is also used for the new work!  !!
 It's going well and I'm relieved!  !!
 I was worried that the crows would kill me, but now the crows are crazy about persimmons.
 That's also a problem, but they coexist.

 ▲ Kirishima Yokogawa Garlic Factory
 The cluster amaryllis and dragonflies are completely autumnal.
 The ear of rice is also fruiting, and it's about time to harvest rice!

 The field of Kaoru Farm is about to start preparing for planting garlic for harvest next year.

 ▲ Plant each garlic in the field.
 Then, around May and June next year, the number of garlic will increase and it will become a wonderful garlic ball!  !!

 I've been in the soil for quite a long time, so I spend a lot of time and effort on compost!  !!

 One year is early!  !!
 Check your cycle with the garlic cycle!

 I heard it somewhere, but it seems that life is a spiral staircase!
 Fashion and fashion also go round and round over the years.
 Seen from above, it looks like it is going around the same place.
 However, when viewed from the side, it seems that it is climbing one step higher!
 A spiral staircase that you want to run up quickly!  !!  !!


 The other day, I got a business license for Yokokawa garlic factory, restaurant business and meat manufacturing business!
 The staff always thinks that they have started something, but this time all the staff are crazy!  !!

 Maybe everyone thinks it's a fashionable modern farmer's cafe, but maybe Juliana's snacks will open!
 I like liquor, so ask the staff to run the shop and hope for a hostess!  Lol
 By the way, I was an aunt!  !!

 I'm a weird aunt, but I only have one life, so let's enjoy my life!  !!

 When the snack Kaori opens, it will be served with garlic potato shochu hot water split strong!  !!
 Please come!
 Auras OK is welcome from accompanying field work!

 If you get sick, you will get angry, so let's talk in real life before talking!  !!  !!

 Let's do our best to climb the spiral staircase today!  !!

 【Notice】
 Tomorrow, September 22-27, Futakotamagawa Futakoza Marche will open!  We look forward to welcoming you!

 Black garlic effect / efficacy Cancer prevention, immunity enhancement, antioxidant effect, anti-aging, anti-aging, blood smoothness, cold prevention, influenza prevention, energy-enhancing effect, antibacterial effect, strong liver effect, cholesterol suppression effect, prevention of hypertension  , Prevention of menopause, prevention of constipation, improvement of poor circulation, promotion of appetite, promotion of hormone secretion


おはようございます。鹿児島で農業している薩摩の薫農園の鹿児島にんにくブログです。【我が家の元気の素】薫のにんにくグッズを通信販売やマルシェ、店頭販売にて皆様にお届けしています。

今日は女性農業経営士養成研修2日目ブログです。

昨日より鹿児島県農業大学校で一泊2日の女性農業経営士養成研修を受講しています。
▲農業大学の昼ごはん

広い食堂で、学生さん達と一緒に朝、昼、夜ご飯を食べ勉強させて頂いています!
本日の昼は、ちゃんぽんとご飯と焼売、寒天ゼリーでした。

もりもり食べて、もりもり働こう!!
安くて美味しい!
一般公開して欲しいくらいです。
鹿児島ならでは、豚骨スープで濃厚!!
ご飯とよく合う!!
炭水化物と炭水化物だけど、同じ飯を食べる物同士の絆も深まります。

改めてコミニケーションには、食が必須と思いました!!!
よく、商談ではカニはダメーとかありますよねー。
(カニから身を剥くのに夢中になるから等)

私も、初対面の始めましては探り探りですが 笑
打ち解けられて初めて出会う農家さんとお友達になれてとっても嬉しいひと時でした!

昨日の講義で知った、県の農業生産は全国2位なのに、農業所得率は47位の事実。
その現実について、県が女性農業経営士養成研修を開いてくれてるおかげで、今回集まったメンバーで鹿児島県の農業我々がなんとかしようと団結出来る良い機会になりました!

事業内のディスカッションでもありましたが、大手だけ儲かっていてる。そうせざる終えない個人農家の現実等。
例えば、農作業に追われて細かい作業が出来ない…
業者を間に挟むと手数料が等々‥‥


資本主義社会。
私の考えですが、それを原因として諦めてそれに流れるのではなく、だからこそそれぞれの個人が勉強していかに収益を上げて全体の農業生産取得率を上げていくかを勉強するべきだと思いました。

親父とお袋が汗水垂らして頑張って生産した農産物、私は利益率の低い取引はしたくないです。
そして、いつも互いに切磋琢磨してる農家仲間の素晴らしい農産物も消費者と生産者双方にいいプライスレスで繋がって欲しいと思いました。

だからこそ、そうなる為に私は沢山勉強しないといけないと改めて思いました!

研修閉会後、現役の農業大学生が牛の生育をしていて六次産業の取組でミルクと里芋のアイスを作ったので試食して欲しいとアイス頂きました。
▲鹿児島農業大学校ミルクアイス
JGAP取得!
あっさりとした甘さ控えめのアイスでした。
沢山の方に食べて欲しいです!

▲女性農業経営士養成講習
2日間大変お世話になりました!

皆で鹿児島農業盛り上げて行きましょう!!


【お知らせ】
9月22日〜27日二子玉川ふたご座マルシェ出店します!
皆様のお越しお待ちしてます!

黒にんにく効果・効能 ガン予防、免疫力アップ、抗酸化作用、老化防止、アンチエイジング、血液サラサラ、風邪予防、インフルエンザ予防、精力増強作用、抗菌作用、強肝作用、コレステロールの抑制作用、高血圧の予防、更年期障害の予防、便秘の予防、冷え性改善、食欲の増進、ホルモンの分泌促進

Good morning.  This is the Kagoshima garlic blog of Satsuma's Kaori Farm, which is farming in Kagoshima.  [Genki no Moto of my home] Kaori’s garlic goods are delivered to everyone by mail order, Marche, and over-the-counter sales.

 Today is the blog of the second day of training for female farmers.

 Since yesterday, I have been taking a two-day, one-night training course for female farmers at Kagoshima Agricultural College.

 ▲ Agricultural University lunch

 In the large dining room, I am studying with the students by eating breakfast, lunch, and dinner!
 Today's lunch was champon rice, shumai, and agar jelly.

 Let's eat and work!  !!
 Cheap and delicious!
 I want it to be open to the public.
 Rich in pork bone soup unique to Kagoshima!  !!
 It goes well with rice!  !!
 Although it is carbohydrate and carbohydrate, the bond between those who eat the same rice will be deepened.

 Once again, I thought that food was essential for communication!  !!  !!
 Often, crabs are not good at business negotiations.
 (Because I'm crazy about stripping from crabs, etc.)

 I'm also exploring for the first time, but lol
 It was a great time to make friends with the farmers I met for the first time after being able to get to know each other!

 As I learned from yesterday's lecture, the prefecture's agricultural production is second in the country, but the agricultural income rate is 47th.
 Regarding the reality, thanks to the prefecture's training for female farmers, it was a good opportunity for us to unite with the members of Kagoshima Prefecture's agriculture!

 It was a discussion within the business, but only the major companies are making money.  The reality of individual farmers who have no choice but to do so.
 For example, I can't do detailed work because I'm busy with farm work ...
 If you put a trader in between, fees will be charged, etc ...


 Capitalist society.
 In my opinion, it is not the cause of giving up and flowing to it, but that is why each individual should study how to make a profit and raise the overall agricultural production acquisition rate.  It was.

 I don't want to trade with low profit margins, which is the agricultural products that my father and his bag produced by sweating.
 I also wanted both consumers and producers to connect with the wonderful agricultural products of their fellow farmers, who are always working hard with each other, at a good priceless.

 That's why I thought again that I had to study a lot to do that!

 After the training was closed, an active agricultural university student was growing cows and made milk and taro ice cream as part of the efforts of the sixth industry, so I asked him to try it.

 ▲ Kagoshima Agricultural College Milk Ice
 Obtained JGAP!
 It was a light ice cream with a modest sweetness.
 I want a lot of people to eat it!


 ▲ Female farmer training course
 Thank you very much for 2 days!

 Let's liven up Kagoshima agriculture together!  !!


 【Notice】
 September 22-27 Futakotamagawa Gemini Marche will open!
 We look forward to welcoming you!

 Black garlic effect / efficacy Cancer prevention, immunity enhancement, antioxidant effect, anti-aging, anti-aging, blood smoothness, cold prevention, influenza prevention, energy-enhancing effect, antibacterial effect, strong liver effect, cholesterol suppression effect, prevention of hypertension  , Prevention of menopause, prevention of constipation, improvement of poor circulation, promotion of appetite, promotion of hormone secretion

おはようございます。鹿児島で農業している薩摩の薫農園の鹿児島にんにくブログです。
【我が家の元気の素】薫のにんにくグッズを通信販売やマルシェ、店頭販売にて皆様にお届けしています。

今日は、鹿児島県女性農業女子経営士養成研修1日目ブログです。

県内それぞれ本土や離島等の市町村から9名の女性農業者があつまって一泊2日の鹿児島県女性農業経営士養成研修に参加しています。

▲農業大国鹿児島は、全国北海道に続いて第2位の生産量を上げる農業大国です。

施策、支援も充実で農業産出額は全国2位の4,863億円!
▲しかし
生産農業所得率は全国47位。
つまり、ビリです!!!
おったまげ〜!!!

講師の方も我々農業者を前に言いにくそうでしたが、
農業でも、貧富の差が激しく、悲しい真実です。
きっちり、受け止めて、解決しなければ!

沢山色々なテーマの講義がギッチリ分刻みでありましたが1番衝撃的でした!

種付けして、生産して、収穫して、綺麗に梱包して、売る。
売れてやっと利益の農業。
自然災害があろうとも形になって売れないことにはこれまでの過程は全てお金になりません。

どうせやるなら、潤いたい!!


私的戦略!
誰もいない陸の孤島を狙え!!
ランチェスター戦略!!
私は、弱者!
一騎討ちでファンを作って囲い込み!!

あってるかどうか実践あるのみー!

2日目も頑張りましょうー!


【お知らせ】
9月22日〜27日二子玉川 ふたこ座マルシェ出店!
新作にーぴな販売しますので、是非お越し下さい。


黒にんにく効果・効能 ガン予防、免疫力アップ、抗酸化作用、老化防止、アンチエイジング、血液サラサラ、風邪予防、インフルエンザ予防、精力増強作用、抗菌作用、強肝作用、コレステロールの抑制作用、高血圧の予防、更年期障害の予防、便秘の予防、冷え性改善、食欲の増進、ホルモンの分泌促進


Good morning.  This is the Kagoshima garlic blog of Satsuma's Kaori Farm, which is farming in Kagoshima.
 [Genki no Moto of my home] Kaori’s garlic goods are delivered to everyone by mail order, Marche, and over-the-counter sales.

 Today is the blog of the first day of training for female agricultural female managers in Kagoshima prefecture.

 Nine female farmers from municipalities such as the mainland and remote islands of the prefecture are gathering to participate in the training.


 ▲ Kagoshima, an agricultural powerhouse, is the second largest agricultural powerhouse after Hokkaido in Japan.

 Agricultural output is the second largest in Japan at 486.3 billion yen due to abundant measures and support!

 ▲ But
 The production agricultural income rate is 47th in the whole country.
 In other words, it's Biri!  !!  !!
 Otamage ~!  !!  !!

 The instructor also seemed to be difficult to say to us farmers,
 Even in agriculture, the gap between rich and poor is wide, and it is a sad truth.
 Let's take it exactly.

 Lectures on various themes were held in minute increments, but it was the most shocking!

 Seed, produce, harvest, neatly packed and sold.
 Agriculture that sells and finally makes a profit.
 Even if there is a natural disaster, the whole process up to now will not be money if it cannot be sold in the form.

 If you do it anyway, I want to moisturize!  !!


 Private strategy!
 Aim for an isolated island on land with nobody!  !!
 Lanchester strategy!  !!
 I'm a weak person!
 Make a fan with a single combat and enclose it!  !!

 There is only practice whether it is correct!

 Let's do our best on the second day too!


 【Notice】
 September 22-27 Futakotamagawa Futakoza Marche store opened!
 We will be selling new products, so please come visit us.


 Black garlic effect / efficacy Cancer prevention, immunity enhancement, antioxidant effect, anti-aging, anti-aging, blood smoothness, cold prevention, influenza prevention, energy-enhancing effect, antibacterial effect, strong liver effect, cholesterol suppression effect, prevention of hypertension  , Prevention of menopause, prevention of constipation, improvement of poor circulation, promotion of appetite, promotion of hormone secretion





おはようございます。鹿児島で農業している薩摩の薫農園の鹿児島にんにくブログです。
【我が家の元気の素】薫のにんにくグッズを通信販売やマルシェ、店頭販売にて皆様にお届けしています。

今日は、女性農業経営士養成研修ブログです。

▲鹿児島県立農業大学校

今日から一泊2日で、女性農業経営士養成研修に参加してきます。

研修は、農業経営に積極的に参画し、農家生活や農業経営、労働管理等の改善及び地域農業の課題解決手法を取得するとともに、発言力や実践力のある農村女性を女性農業経営士として養成するプログラムで、鹿児島市より推薦して頂き受講してきます。

期待に応えられる様に、明るい農業と鹿児島の為に頑張りまーす!

それでは、今日も一日頑張りましょう!


【お知らせ】
9月22日〜27日二子玉川ふたこ座マルシェ出店!
新作のにーぴな数量限定販売するので是非お試し下さい!

黒にんにく効果・効能 ガン予防、免疫力アップ、抗酸化作用、老化防止、アンチエイジング、血液サラサラ、風邪予防、インフルエンザ予防、精力増強作用、抗菌作用、強肝作用、コレステロールの抑制作用、高血圧の予防、更年期障害の予防、便秘の予防、冷え性改善、食欲の増進、ホルモンの分泌促進



Good morning.  This is the Kagoshima garlic blog of Satsuma's Kaori Farm, which is farming in Kagoshima.
 [Genji of my home] Kaori garlic goods are delivered to everyone by mail order, Marche, and over-the-counter sales.

 Today is a female farmer training blog.


 ▲ Kagoshima Prefectural Agricultural College

 Starting today, I will participate in the training for female farmers for two days and one night.

 In the training, we will actively participate in agricultural management, acquire methods for improving farm life, agricultural management, labor management, etc. and solving problems in regional agriculture, and at the same time, make rural women who have voice and practical ability as female agricultural managers.  This training program is recommended by Kagoshima City and will be taken.

 I will do my best for bright agriculture and Kagoshima so that I can live up to my expectations!

 Let's do our best today as well!


 【Notice】
 September 22-27 Futakotamagawa Futakoza Marche store opened!
 We will sell a limited number of new products, so please try it!

 Black garlic effect / efficacy Cancer prevention, immunity enhancement, antioxidant effect, anti-aging effect, anti-aging, blood smoothness, cold prevention, influenza prevention, energy enhancing effect, antibacterial effect, strong liver effect, cholesterol suppression effect, prevention of hypertension  , Prevention of menopause, prevention of constipation, improvement of poor circulation, promotion of appetite, promotion of hormone secretion
おはようございます。鹿児島で農業している薩摩の薫農園の鹿児島にんにくブログです。

【我が家の元気の素】薫のにんにくグッズを通信販売やマルシェ、店頭販売にて皆様にお届けしています。

今日は、新取扱店舗「千葉 発酵の里 こうざき」ブログです。

発酵の里こうざきは、
千葉県の北部にあり、利根川に面しています。

豊かな水と肥沃な土地に恵まれた自然と
日本のふるさと文化が今も生きる町です。


施設には、直売所もあり地元の新鮮な野菜がリーズナブルな料金で販売されてます!!



道の駅、発酵の里施設内にある発酵専門店

「発酵市場」

味噌に魚醤と言った伝統的な食品や日本酒、酵素ドリンク等沢山の発酵食品を取り扱っています。


今回は、ご縁ありまして「発酵市場」で薫の塩麹にんにくと薫の黒にんにくチーズの販売をスタートさせて頂きました!


薫の塩こにんにく

万能旨味調味料です!
肉、魚に漬けこんで調理すると、麹の酵素の力でふっくらジューシーに!!
ほのかなにんにくの香りが食欲をそそります!!

生のままでもお召しがり頂けるので、野菜とごま油と一緒に混ぜ合わせるだけでパパッと簡単ナムルも出来ちゃいます!!
薫の黒にんにくチーズ

パンやクラッカーにぬってワインと一緒におつまみでお召し上がり頂くのもオススメです!

新参者ですが、どうぞよろしくお願い致します。
是非、ご利用下さい!


それから、鹿児島与次郎館おいどん市場もリニューアルオープンして、薫のにんにくグッズ販売再開しました!

いつもご利用ありがとうございます!!
こちらでは、薫のにんにくグッズはもちろん薫農園で生産した野菜も販売しています。今の時期は、里芋、長ネギがメインです!
薫のにんにく新作もドンドン店頭に並べていくので是非ご利用下さい!

地方地方の道の駅めぐり、楽しいですね!!
楽しい所に薫のにんにくあり!
目指せ全国の道の駅取扱制覇!!

それでは、今日も一日頑張りましょう!



【お知らせ】
9月22日〜27日二子玉川ふたこ座マルシェ出店します!
新作のにーぴなも数量限定で販売しますので是非お越し下さい!

黒にんにく効果・効能 ガン予防、免疫力アップ、抗酸化作用、老化防止、アンチエイジング、血液サラサラ、風邪予防、インフルエンザ予防、精力増強作用、抗菌作用、強肝作用、コレステロールの抑制作用、高血圧の予防、更年期障害の予防、便秘の予防、冷え性改善、食欲の増進、ホルモンの分泌促進





Good morning.  This is the Kagoshima garlic blog of Satsuma's Kaori Farm, which is farming in Kagoshima.

  [Genji of my home] Kaori garlic goods are delivered to everyone by mail order, Marche, and over-the-counter sales.

  Today is the blog of the new store "Chiba Hakkonosato Kozaki".


  ▲ Fermentation Village Kozaki

  Fermentation Village Kozaki is
  It is located in the northern part of Chiba prefecture and faces the Tone River.
  With nature blessed with abundant water and fertile land
  It is a town where Japanese hometown culture still lives.

  The facility also has a direct sales office where fresh local vegetables are sold at a reasonable price!  !!


  ▲ Fermentation specialty store in the roadside station, Fermentation Village facility
  "Fermentation market"
  We handle a lot of fermented foods such as traditional foods such as miso and fish sauce, sake, and enzyme drinks.

  This time, we have started selling Kaoru's salted koji garlic and Kaoru's black garlic cheese at the "fermentation market"!


  ▲ Kaori’s salted garlic
  It is a versatile umami seasoning!
  When cooked by soaking it in meat or fish, it becomes plump and juicy with the power of the enzyme of Jiuqu!  !!
  The faint garlic scent is appetizing!  !!

  It's ready to eat raw, so you can easily make namul just by mixing it with vegetables and sesame oil!  !!

  ▲ Kaori’s black garlic cheese
  It is also recommended to apply it to bread or crackers and enjoy it with wine as a snack!

  I am a newcomer, but I look forward to working with you.
  Please use it!


  After that, the Kagoshima Yojirokan Oidon Market was reopened and Kagoshima garlic goods sales resumed!


  ▲ Oidon Market

  Thank you for using it all the time!  !!
  Here, we sell not only Kaoru garlic goods but also vegetables produced at Kaoru Farm.  At this time of year, taro and green onions are the main ingredients!
  Kaoru's new garlic will be lined up at the Don Don store, so please use it!

  It's fun to visit the roadside stations in rural areas!  !!
  Kaoru's garlic is in a fun place!
  Aim to conquer roadside stations nationwide!  !!

  Let's do our best today as well!



  【Notice】
  From September 22nd to 27th, Futakotamagawa Futakoza Marche will open!
  We will sell a limited number of new Japanese products, so please come visit us!

  Black garlic effect / efficacy Cancer prevention, immunity enhancement, antioxidant effect, anti-aging effect, anti-aging, blood smoothness, cold prevention, influenza prevention, energy enhancing effect, antibacterial effect, strong liver effect, cholesterol suppression effect, prevention of hypertension  , Prevention of menopause, prevention of constipation, improvement of poor circulation, promotion of appetite, promotion of hormone secretion






おはようございます。
鹿児島で農業している薩摩の薫農園の鹿児島にんにくブログです。
【我が家の元気の素】薫のにんにくグッズを通信販売やマルシェ、店頭販売にて皆様にお届けしています。


今日はにんにくが1番美味しく揚がる温度は何度ブログです。

究極のにんにくを求めて
真空フライヤーを使用して研究しました。
▲真空フライヤー
真空フライは、にんにくを冷凍乾燥させるユニークな加工技術です。

▲このUFO みたいな形の中に、にんにくをセットして
オートメーションで温度と時間を管理してそれぞれ揚げていきます。
▲薫のにんにく

使う油はエキストラバージンオリーブオイルを使用して揚げていきます。

エキストラバージンオリーブオイルにこだわっているのは、トランス脂肪酸等の健康面を意識しているので、使用する油には気を使っています。

この頃、塩分量に続き油の質に気をつけて!!
と言う健康記事をよくみかけます。
エゴマ油、アマニ油、ココナッツオイル等々店頭でも沢山の種類の油が取扱われています。

自然にトランス脂肪酸を含む油は、反芻動物(食べた物を何度か消化し直すヤギやウシ)の肉や乳に存在します。
他には、マーガリンです。マーガリンは植物油に水素を加えて固まりやすくしていて、その製造過程でトランス脂肪酸が多く出来てしまいます。ファットスプレッド、ショートニング等も多くのトランス脂肪酸が含まれます。

心疾患の原因にもなると言われ、世界的に規制される傾向にあるトランス脂肪酸。
(日本での食品表示ラベル記載は義務付けられていませんが、香港等では義務化されています。)
原材料には、使用している物の記載が必須なので材料名を見てみたらコンビニ等のサンドイッチ、パン等ににはマーガリン等記載されていますので機会があれば是非実際に見てみて下さい。


▲88℃、90℃、94℃、104℃
それぞれの温度のにんにくが揚がり、鹿児島県の技術指導員を含め8名で実食しました。

にんにくの色、味、香味、食感、もっともよく揚がったのは、88℃のにんにくでした!!!

104℃、にんにくが硬く、苦味を感じ油っぽさがありました。
94℃、少し苦味があり油っぽさも感じました。
90℃、にんにくの色味がキツネ色になってき始めたが味、食感等は良かった。

▲全員一致で、にんにくが1番美味しく揚がった温度は88℃と結果が出ました!!!

なので、温度は88℃で作っていきます!!
八八、末広がりでいい事ありそう!

薫のにんにく愛用して下さっているお客様は、とても健康志向の方が多いです。
それに、我社のスローガン
にんにくを美味しく!オシャレに!元気に!
をかかげているので、健康に特化した商品しか開発しません。
なんせ、私自身が商品開発で沢山の試食をしないといけないので、リスクのある物は初めから選びません。

価格よりも価値を重視しています!
なのでトランス脂肪酸を含まないエキストラバージンオリーブオイルを使用!

勉強する事が多いですが、勉強になった事を活かし、商品を通してお客様へお伝え出来ればと思います!

今回の学び
究極の229は88℃!

【お知らせ】
●9月22日〜27日二子玉川ふたこ座マルシェ出店します!
新作にーぴな数量限定で販売しますので是非お試し下さい。

▲9月21日敬老の日
是非、元気の出る黒にんにくプレゼントにご利用下さい。


美味しい薫のにんにくはこちらから↓ 
鹿児島産黒にんにく専門店 薩摩の薫農園 ネットショップ


黒にんにく効果・効能 ガン予防、免疫力アップ、抗酸化作用、老化防止、アンチエイジング、血液サラサラ、風邪予防、インフルエンザ予防、精力増強作用、抗菌作用、強肝作用、コレステロールの抑制作用、高血圧の予防、更年期障害の予防、便秘の予防、冷え性改善、食欲の増進、ホルモンの分泌促進



Good morning.
 This is the Kagoshima garlic blog of Satsuma's Kaori Farm, which is farming in Kagoshima.
 [Genji of my home] Kaori garlic goods are delivered to everyone by mail order, Marche, and over-the-counter sales.


 Today, the temperature at which garlic is most delicious is blogged.

 In search of the ultimate garlic
 I studied using a vacuum fryer.

 ▲ Vacuum fryer
 Vacuum frying is a unique processing technology that freezes and dries garlic.


 ▲ Set the garlic in this UFO-like shape.
 We control the temperature and time with automation and fry each.

 ▲ Kaoru garlic

 The oil used is extra virgin olive oil and fried.

 We are particular about extra virgin olive oil because we are conscious of health aspects such as trans fatty acids, so we are careful about the oil used.

 Around this time, pay attention to the quality of the oil following the amount of salt!  !!
 I often see health articles that say.
 Many kinds of oils such as perilla oil, linseed oil, coconut oil, etc. are also available at stores.

 Oils that naturally contain trans fatty acids are found in the meat and milk of ruminants (goats and cows that re-digest their food several times).
 Another is margarine.  Margarine is made by adding hydrogen to vegetable oil to make it easier to harden, and a lot of trans fatty acids are produced in the manufacturing process.  Fat spreads, shortenings, etc. also contain many trans fatty acids.

 Trans fatty acids, which are said to cause heart disease and tend to be regulated worldwide.
 (Food labeling labels are not required in Japan, but are required in Hong Kong, etc.)
 As for the raw materials, it is essential to describe what you are using, so if you look at the material name, sandwiches such as convenience stores, margarine etc. are listed on bread etc. so please take a look if you have the opportunity.



 ▲ 88 ℃, 90 ℃, 94 ℃, 104 ℃
 Garlic at each temperature was fried, and eight people, including a technical instructor from Kagoshima Prefecture, actually ate it.

 The color, taste, flavor and texture of the garlic, the best fried was the garlic at 88 ° C!  !!  !!

 At 104 ℃, the garlic was hard, bitter and oily.
 At 94 ℃, it had a bitter taste and felt oily.
 At 90 ° C, the color of garlic began to turn golden brown, but the taste and texture were good.


 ▲ Unanimously, the temperature at which the garlic was fried most deliciously was 88 ℃, which was the result!  !!  !!

 So, I will make it at 88 ℃!  !!
 Eighty-eight, there seems to be a good thing in the end!

 Many of the customers who love Kaoru garlic are very health conscious.
 Besides, our slogan
 Make the garlic delicious!  Fashionable!  Vigorously!
 Therefore, we only develop products that specialize in health.
 After all, I have to try a lot of tastings in product development myself, so I don't choose risky products from the beginning.

 Value is more important than price!
 So we use extra virgin olive oil that does not contain trans fatty acids!

 I often study, but I would like to make use of what I learned and tell customers through products!

 This lesson
 The ultimate 229 is 88 ℃!

 【Notice】
 ● September 22-27 Futakotamagawa Futakoza Marche will open!


 ▲ September 21 Respect for the Aged Day
 Please use it as a gift of energetic black garlic.


 Click here for delicious Kaoru garlic ↓
 Kagoshima black garlic specialty store Satsuma Kaoru Farm online shop

 Black garlic effect / efficacy Cancer prevention, immunity enhancement, antioxidant effect, anti-aging effect, anti-aging, blood smoothness, cold prevention, influenza prevention, energy enhancing effect, antibacterial effect, strong liver effect, cholesterol suppression effect, prevention of hypertension  , Prevention of menopause, prevention of constipation, improvement of poor circulation, promotion of appetite, promotion of hormone secretion

おはようございます。鹿児島で農業している薩摩の薫農園の鹿児島にんにくブログです。【我が家の元気の素】薫のにんにくグッズを通信販売やマルシェ、店頭販売にて皆様にお届けしています。

今日は、青パパイヤブログです。

伊勢丹新宿店フレッシュマーケットコーナーでは、
薫の塩麹にんにく、薫のバーニャカウダアンチョビ、きびなご、味噌、梅シリーズを販売しています。

全国から届くフレッシュなお野菜と一緒に料理の提案をさせて頂いています。
今回は、青パパイヤをご紹介!

青パパイヤの下処理は、
皮を剥いて、料理にあう大きさに切って、10分程水にさらしてアク抜きをして完成!


薫のバーニャカウダきびなご
青パパイヤとにんじんを炒めて、薫のバーニャカウダで味つけしました。
青パパイヤ、にんにくとの相性バッチリ!!

タイ料理でもよく出てくるソムタムサラダでスパイシーに食べるのもオススメです!

意外な青パパイヤ天ぷらもコリコリした食感がアクセントになり美味しく頂けます!

青パパイヤ保存方法は、
そのまま保存する場合はラップ、新聞紙とうにくるんで冷蔵庫で2〜3週間持ちます。
切った場合は、ジップロック等にいれて冷蔵庫で1週間持ちます。

青パパイヤは、ビタミンCやポリフェノールを多く含み栄養面でもとても体にいいお野菜です!

是非、青パパイヤ料理試して下さい!!

【お知らせ】
●9月22日〜27日
二子玉川ふたこ座マルシェ出店!
数量限定で新作にーぴなマニア販売します!

▲今月9月21日は敬老の日!
元気の出る薫の黒にんにく是非プレゼントにご利用下さい!

美味しい薫のにんにくはこちらから↓ 

Good morning.  This is the Kagoshima garlic blog of Satsuma's Kaoi Farm, which is farming in Kagoshima.  [Genji of my home] Kaori garlic goods are delivered to everyone by mail order, Marche, and over-the-counter sales.

 Today is the blue papaya blog.

 At the Isetan Shinjuku Fresh Market Corner
 We sell Kaoru's salted koji garlic, Kaoru's Bagna cauda anchovy, silver-stripe round herring, miso, and plum series.

 We propose dishes with fresh vegetables from all over the country.
 Introducing blue papaya this time!


 Preparation of blue papaya is
 Peel the skin, cut it into pieces that fit the dish, and soak it in water for about 10 minutes to remove the lye.



 Stir-fried green papaya and carrots and seasoned with Kaoru Bagna cauda.
 Perfectly compatible with blue papaya and garlic!  !!

 It is also recommended to eat spicy with Som Tam Salad, which is often found in Thai food!

 The surprising blue papaya tempura is also accented with a crunchy texture and you can enjoy it!

 How to save blue papaya
 If you want to store it as it is, wrap it in a wrap or newspaper and keep it in the refrigerator for 2 to 3 weeks.
 If you cut it, put it in a zip lock and keep it in the refrigerator for a week.

 Ao papaya is a vegetable that is rich in vitamin C and polyphenols and is very nutritious!

 Please try the blue papaya dish!  !!

 【Notice】
 ● September 22-27
 Futakotamagawa Futakoza Marche store opened!
 We will sell a limited number of new Nippina enthusiasts!


 ▲ September 21st of this month is Respect for the Aged Day!
 Energetic Kaori’s black garlic Please use it as a gift!

 黒にんにく効果・効能 ガン予防、免疫力アップ、抗酸化作用、老化防止、アンチエイジング、血液サラサラ、風邪予防、インフルエンザ予防、精力増強作用、抗菌作用、強肝作用、コレステロールの抑制作用、高血圧の予防、更年期障害の予防、便秘の予防、冷え性改善、食欲の増進、ホルモンの分泌促進 #にんにく #パパイヤ #黒にんにく効果
おはようございます。鹿児島で農業している薩摩の薫農園の鹿児島にんにくブログです。
【我が家の元気の素】薫のにんにくグッズを通信販売やマルシェ、店頭販売にて皆様にお届けしています。

今日は、にーぴなマニアカレー味です。

日本のインド西葛西でインドの食材を取扱う
『スワガット•インディアンバザール』
▲オーナー
にーぴなマニア カレー味のスパイスを勉強させて頂いています。

▲インドで人気のスナック菓子



お店に来るお客さん、お客さん、お客さんに食べてもらってインド人の反応を見る日々。。。。


インドって北と南では、料理も味付けも全く違うらしい‥‥‥

バーモンドカレーの様な完成品はないのか尋ねると、そんなのはないらしい…‥

安易な発言からスパルタスパイス修行が始まりました。
ミッション!!
色々なスパイスをミックスして自分の味をつくれと‥‥
▲色んなスパイスがあり過ぎて、しかも英語だし。
道のりが長い‥‥
▲教科書見ながら一つ一つ味味して。
スパイスを知る!

ここ数ヶ月自分の体臭に変化を感じました。
インドの臭いがする。。。
体は正直。
体は、食べる物で出来ているを実感。

同じ釜の飯を食う物同士郷に従え、
手でご飯を食べ続けると手にスパイスの色が移り変色してきました。

後、いつも使ってるリュックもスパイスの臭いになって二回洗濯してやっとレノアの匂いになりました。


試作を作っては持って行く、何度も何度も通い詰めて、やっとこさインド人も納得いく『にーぴなマニアカレー味』が出来ました!!
▲彼女もI love it 

そもそもインドに行った事がないと言うと、お客さんにおつ顔され続けましたが、通ったおかげでインド人の友達も沢山出来ました‼︎
協力してくれた方々ありがとございました!

どうせ作るなら、完璧版を作りたい!
世界に通用する味を作りたい!

【世界の人口】
WHOが発表した2020年版の世界保健統計(World Health Statistics)によると、人口が最も多い国は中国で約14億3565万人だった。
 2位はインドで約13億5264万人。 
人口が10億人を超えている国は中国とインドのみで、両国とも前回の統計より若干増加している。

目標はデカく!
インド人13億5264万人の舌をうならせたい!
▲ガネーシャに心から感謝!!


友達になったインド人がスパイシーな家庭インド料理を作ってくれました。
▲インドの圧力鍋

▲インドからわざわざ石持って来たんだって!
すっごい重いです。

▲もちろんにんにくは、薫のにんにくを使用!

▲これですり潰すと全然味が違う。

▲チャパティ

▲スパイシーキチンカレー

▲スパイシーキチンカレー、チャパティ、ヨーグルトサラダ

スパイシーで、ヒーヒーもので、インド料理本当に美味しい!!
わざわざ振る舞ってくれた心も嬉しい!


最初は、信用してなかったし、不味かったし、途中であきらめると思っていたらしいです。。。
仲良くなった所で、ぶっちゃげられました。
そうとも知らず、出されたチャイを図々しく飲んで不味いにんにくを食べさせてました。笑!


道のり長かったけど、納得いく物が出来て、友達も出来て、にーぴなカレー味作って良かったです!!
人類皆兄弟!!

これから、沢山の方に食べてもらいたいです!!
9月22日〜27日二子玉川ふたこ座マルシェで販売したいと思います!!
今回は数量限定のなくなり次第終了ですが、にんにく工場スタッフに薫の秘伝のレシピを伝授しているのでこれから世界に羽ばたく数量を製造していきます!!


本日は、アメリカ販売の薫の塩麹にんにくが羽田倉庫に到着しアメリカへ配送されます!
台風10号で配送が心配だったので早めににんにく工場から出荷しました。
行ってらしっしゃい!!アメリカ!!

『ロマン農業』これからの農業の発展、未来、可能性が楽しみです!!


【お知らせ】
黒にんにく料理 Youtubu

↑↑是非、見て下さい!

美味しい薫のにんにくはこちらから↓ 

#にんにく #インド料理 #カレー

Good morning.  This is the Kagoshima garlic blog of Satsuma's Kaori Farm, which is farming in Kagoshima.
 [Genji of my home] Kaori garlic goods are delivered to everyone by mail order, Marche, and over-the-counter sales.

 Today is a nipina mania curry flavor.

 Handling Indian ingredients in Nishikasai, India, Japan
 "Swagat Indian Bazaar"

 ▲ Owner
 I am studying Japanese mania curry-flavored spices.


 ▲ Popular snacks in India



 ▲ Every day I see the reaction of Indians by having customers, customers, and customers who come to the store eat.  ..  ..  ..


 ▲ Indian food Reka

 It seems that the food and seasoning of India are completely different between the north and the south.

 When asked if there is a finished product like barmond curry, it seems that there is no such thing ...

 Sparta spice training began with a simple remark.
 Mission!  !!
 Mix various spices to create your own taste ...

 ▲ There are too many spices, and it's in English.
 It's a long way ...

 ▲ Taste one by one while looking at the textbook.
 Know the spices!

 I have felt a change in my body odor for the past few months.
 It smells like India.  ..  ..
 The body is honest.
 I feel that my body is made of food.

 Follow the town where you eat the same pot of rice,
 As I continued to eat rice with my hands, the color of the spices changed to my hands.

 After that, the backpack I always use also smelled like spice, and after washing it twice, it finally smelled like Lenoir.


 I made a prototype and brought it with me, and I went through it over and over again, and finally I was able to create a "Nippina Mania Curry Flavor" that even Indians would be satisfied with!  !!

 ▲ She also I love it

 When I said that I had never been to India in the first place, I kept being faced by customers, but thanks to going there, I made many Indian friends!  ︎
 Thank you to everyone who cooperated!

 If you make it anyway, I want to make a perfect version!
 I want to create a world-class taste!

 [World population]
 According to the 2020 World Health Statistics released by the WHO, China has the largest population of about 1,435.65 million.
  Second place is India with about 1,352.64 million people.
 China and India are the only countries with a population of over 1 billion, both of which are slightly higher than previous statistics.

 The goal is big!
 I want to make the tongue of 1,352.64 million Indians roar!

 ▲ Thank you very much to Ganesha!  !!


 My friend Indian cooked spicy home Indian food.

 ▲ Indian pressure cooker


 ▲ I brought a stone from India!
 It's really heavy.


 ▲ Of course, garlic uses Kaoru's garlic!


 ▲ The taste is completely different when mashed with this.


 ▲ Chapati


 ▲ Spicy Kitchin Curry


 ▲ Spicy kitchen curry, chapati, yogurt salad

 Spicy, hey, Indian food really delicious!  !!
 I'm glad that you bothered to act!


 At first, he didn't trust him, it wasn't good, and he thought he would give up on the way.  ..  ..
 When I got to know each other, I was messed up.
 Not knowing that, I drank the chai that was served and made me eat tasty garlic.  Lol!


 It's been a long way, but I'm glad I made something that I was satisfied with, made friends, and made a nice curry flavor!  !!
 All human beings brothers!  !!

 I want many people to eat it from now on!  !!
 September 22-27 I would like to sell it at Futakotamagawa Futakoza Marche!  !!
 This time it will end as soon as the quantity is no longer limited, but since we are teaching the garlic factory staff the secret recipe of Kaoru, we will continue to manufacture the quantity that will fly to the world!  !!


 Today, Kaoru's salted koji garlic sold in the United States arrives at the Haneda warehouse and will be delivered to the United States!
 I was worried about delivery due to Typhoon No. 10, so I shipped it from the garlic factory early.
 Welcome to go!  !!  America!  !!

 "Roman agriculture" I am looking forward to the future development, future and possibilities of agriculture!  !!


 Click here for delicious Kaoru garlic ↓
 Kagoshima black garlic specialty store Satsuma Kaoru Farm online shop





おはようございます。鹿児島で農業している薩摩の薫農園の鹿児島にんにくブログです。
【我が家の元気の素】薫のにんにくグッズを通信販売やマルシェ、店頭販売にて皆様にお届けしています。


今日は薫の黒にんにくシンガポールPOPブログです。

【シンガポール販売所】
伊勢丹スコッツ店、イロハマートプラザ、ダングリン藏楽。

いつも、薫の黒にんにくをご利用頂きありがとうございます。
コロナの影響で日本への観光も出来なくなっているので少しでも日本鹿児島感を味わって頂ければと思いPOPリニューアルしました!!!
薫の黒にんにく



薫の黒にんにくは、鹿児島の雄大なシラス台地で生産したにんにくを30日間蒸して熟成させています。

なぜ、わざわざ熟成させているのかと言いますと、
にんにく臭がない!
皮をむいてそのまま食べられる!
アミノ酸、ポリフェノール、S-アリルシスティンなどの栄養成分が豊富に含まれる様になる!
何よりも甘くて、食べやすい!
超スーパーフードにんにくになるからです‼︎‼︎

まだ、食べた事ない方は是非試してみて下さい!

もうすぐ敬老の日なのでおじいちゃん、おばあちゃんへのプレゼントにもオススメです。

黒にんにく料理にも使えます。
最近発見した、スイーツとよくあう黒にんにく!!
▲ココナッツミルク、タピオカ、黒にんにく

ココナッツミルクの甘さと、酸味のきいた黒にんにくがとっても美味しい!!そして、タピオカかのプチプチ感がたまらない!

▲フランス料理 目黒アルカッション
黒にんにくを使って焼き菓子作って頂きました。
ドライフルーツのような感じでリキュールがきいて大人の上品な味でした。
まさか、これがにんにくって思えない変身っぷりです。


もちろん、サプリメントの様にそのまま食べても大丈夫ですが、色々な料理に使って新しい発見するのも楽しいです!

是非毎日の健康と美容に、家族の活力に薫の黒にんにくお役立て下さい!


美味しい薫のにんにくはこちらから↓ 
【お知らせ】
●9月22日〜27日 二子玉川ふたこ座マルシェ出店


Good morning. This is the Kagoshima garlic blog of the Kaori farm in Satsuma that grows in Kagoshima.
[Energy of my home] Kaori garlic goods are delivered to everyone by mail order, Marche, and over-the-counter sales.


Today is Kaori Black Garlic Singapore POP Blog.

[Singapore Sales Office]
Isetan Scotts store, Irohamat plaza, Danglin Kuraku.

Thank you for using Kaori Black Garlic.
Due to the influence of corona, I can't even go sightseeing in Japan, so I renewed my POP with the hope that you can enjoy the feeling of Kagoshima in Japan.


Black black garlic is made by steaming and aging garlic produced on the magnificent Shirasu plateau in Kagoshima for 30 days.

When you say why you are aging,
No garlic smell!
Peel and eat as is!
Rich in nutrients such as amino acids, polyphenols and S-allyl cystine!
Above all, it's sweet and easy to eat!
Because it becomes super super food garlic! ︎ ︎

If you haven't eaten it yet, please try it!

It's almost the day of Respect for the Aged, so it's recommended as a gift for grandpa and grandma.

It can also be used for black garlic dishes.
Recently discovered black garlic that goes well with sweets! !!


The sweetness of coconut milk and sour black garlic are very delicious! !! And the bubble sensation of tapioca is irresistible!


▲ French cuisine Meguro Arcachon
We had you make baked confectionery using black garlic.
It tasted like dried fruit and the liqueur was heard, and it had an elegant taste for adults.
No way, this is a transformation that you can't think of as garlic.


Of course, it's okay to just eat it like a supplement, but it's fun to use it for various dishes and discover new things!

By all means, please use scented black garlic for daily health and beauty and family vitality!

please check my HP↓