おはようございます。鹿児島で農業している薩摩の薫農園の鹿児島にんにくブログです。【我が家の元気の素】薫のにんにくグッズを通信販売やマルシェ、店頭販売にて皆様にお届けしています。
5月13日14日
羽田空港第二ターミナル和蔵場
鹿児島農業女子店頭販売日!
▲皆様のお越しお待ちしてます!
明日の元気の為に
今夜はにんにく料理!!
▲薫のにんにくグッズで元気メニュー
▲薫の塩麹にんにくで鳥手羽
【材料】
鳥手羽先、薫の塩麹にんにく、塩胡椒
①手羽先に薫の塩麹にんにくをぬって、30分冷蔵庫でねかす。
②熱湯で①を茹でる。
③フライパンで②を焦げ目をつける様に焼いて、軽く塩胡椒をかけてお皿に盛って出来上がり!
一度煮ると余分な脂が落ちてよりお肉が柔らかくなります。
▲鳥皮ポン酢と薫のにんにくピクルス
【材料】
鳥皮、ポン酢、薫のにんにくピクルス、かいわれ大根
①鳥皮を茹でて、火が通ったら氷水で洗い、食べやすい大きさに切る。
②薫のにんにくピクルスを千切りに刻む。
③器に①を盛ってポン酢をかける。刻んだ薫のにんにくをのせて、かいわれ大根をトッピングして出来り。
お酒のおつまみにピッタリの一品です!
▲新玉ねぎとシーチキンと薫のきざみにんにくのサラダ
【材料】
新玉ねぎ、シーチキン、薫のきざみにんにく
▲厚揚げのおんだれかけ
【材料】
厚揚げ、私のたれ女だってにんにく、ネギ
①フライパンで厚揚げを両面こんがり焼く
②①を器に盛って、おんだれをかけて、ネギをトッピングして出来上がり!
▲今が旬‼︎‼︎
にんにくの芽と牛タンのおんだれ炒め
【材料】
にんにくの芽、牛タン、私のたれ女だってにんにく
①牛タンと食べやすい大きさに切ったにんにくの芽をフライパンで炒める。
②火が通ったら、おんだれで味付けしてお皿に盛って出来上がり!
▲新にんにくマシマシ麻婆豆腐
【材料】
豆腐、ひき肉、豆板醤、片栗粉、新にんにく、唐辛子、鶏がらスープ、ネギ
①フライパンに刻んだ新にんにく、ひき肉、唐辛子を入れて炒める。
②火が通ったら鶏がらスープ、豆腐、豆板醤をいれて煮る。
③片栗粉を水で溶いて回し入れてとろみをつける。
④お皿に盛ってネギをトッピングして出来上がり。
▲薫のにんにくピクルス
▲甘酢漬けに浸かったカリカリの食感が美味しい後味爽やか薫のにんにくピクルス!
明日の元気の為に、今夜はにんにく料理でスタミナつけて下さい〜!!
それでは、本日も薫のにんにく食べて誰よりも元気で参りましょう〜!!!
【店頭販売お知らせ】
5月13.14日羽田空港和蔵場
5月15〜19日阪急梅田駅構内鹿児島
フェア 5月20日銀座三越
5月21日伊勢丹浦和店
5月27.28日渋谷おはら祭り
5月29日ナショナル広尾
美味しい薫のにんにくはこちらから↓
薫のにんにくWeb site
Good morning. This is the Kagoshima garlic blog of Kaori's farm in Satsuma, a farmer in Kagoshima. We are providing garlic goods from Kaori, the source of energy for our family, through mail order, marche, and in-store sales.
May 13th and 14th
Haneda Airport Terminal 2 Waguraba
Kagoshima Agricultural Girl's in-store sales day!
We are looking forward to your visit!
For tomorrow's energy
Garlic dish tonight!
▲Kaori's garlic goods for an energetic menu
Chicken wings with Kaori's garlic with salted malted rice
Ingredients
chicken wings, Kaori's salted malted garlic, salt and pepper
1) Spread the chicken wings with Kaori's salted malted garlic and refrigerate for 30 minutes.
Boil ① in boiling water.
3) Grill ② in a frying pan so that it browns, sprinkle lightly with salt and pepper, and serve!
Once boiled, the excess fat is removed and the meat becomes more tender.
Ponzu chicken skin and Kaori's garlic pickles
Ingredients
chicken skin, ponzu (citrus juice), Kaori's garlic pickles, broken radish
1) Boil chicken skin, rinse in iced water when cooked, and cut into bite-size pieces.
2) Chop Kaori's garlic pickles into thin strips.
③Place ① in a bowl and pour ponzu (Japanese sauce made from ponzu citrus juice) on top. Top with chopped Kaoru's garlic and kaiwaredaikon radish.
This dish is perfect as a snack for alcoholic beverages!
Salad of Fresh Onion, Sea Chicken and Kaori's Shredded Garlic
Ingredients
Fresh onion, sea chicken, Kaori's shredded garlic
Deep-fried tofu with ondre sauce
Ingredients
deep-fried tofu, garlic and green onion
1) Grill the deep-fried tofu on both sides in a frying pan.
2) Serve ① in a bowl, pour On-dare sauce over it, and top with green onion!
Now is the season: ‼︎‼︎
Wok-fried garlic sprouts and beef tongue with Ondare sauce
Ingredients
garlic sprouts, beef tongue, garlic for even my sauce woman
1) Saute beef tongue and garlic sprouts cut into bite-size pieces in a pan.
When cooked, season with ondare and serve on a plate!
Shin-nariku Mashimashita Bean-curd Bean Curd
Ingredients
Tofu, minced meat, soy bean sauce, potato starch, fresh garlic, chili pepper, chicken stock, green onion
1) Put chopped fresh garlic, minced meat and red pepper in a frying pan and stir-fry.
2) When cooked, add chicken stock, tofu and bean-paste and simmer. 3) Dissolve potato starch in water and stir-fry.
(3) Dissolve katakuriko in water and turn to thicken.
Serve on a plate topped with green onions.
Kaori's garlic pickles
Kaori's garlic pickles have a delicious crunchy texture soaked in sweet vinegar and a refreshing aftertaste!
For tomorrow's energy, please have a garlic dish tonight to give you stamina~!
Let's eat Kaori's garlic today and be more energetic than anyone else!
Notice of Store Sales
May 13.14 at Haneda Airport Japanese warehouse
May 15-19 at Hankyu Umeda Station Kagoshima
Fair May 20 at Ginza Mitsukoshi
May 21 Isetan Urawa
May 27.28Shibuya Ohara Festival
May 29 National Hiroo
Click here for delicious Kaori's garlic
Kaoru's Garlic Web site
https://kaorinokuroninniku.jp