アメリカ、フード・ネットワークで、



もっとも、人気があった(ダウンロードされた)



レセピーのトップ20



そのうち、20番目が、



私も大好きな、



南部のパルメジャン味のグリッツの上に、ソテーしたシュリンプに、レモンを絞って、



ただ、乗っけただけです。


『アメリカ版のご飯の代わりのグリッツのエビ丼』と、言った感じです。


グリッツは、日本ではあまりなじみがないはずですが、


南部に行きますと、


ファースト・フード店


朝食やさん、


どこにでも、メニューにあります。


トウモロコシのおかゆみたいなもので、



イタリアでいうなら、『ポレンタ』です。





イメージ 1



Photograph by Antonis Achilleos


Recipe courtesy of Food Network Magazine

Read more at: http://www.foodnetwork.com/recipes/food-network-kitchens/lemon-garlic-shrimp-and-grits-recipe.html?oc=linkback






英語ですが、簡単な英語ですかあ、わかります。

材料
Ingredients


3/4 cup instant grits グリッツ

Kosher salt and freshly ground black pepper 塩・コショー

1/4 cup grated parmesan cheese パルメジャン粉チーズ

3 tablespoons unsalted butter 無塩バター

1 1/4 pounds medium shrimp, peeled and deveined, tails intact 剝きエビ、


2 large cloves garlic, minced みじん切りのガーリック

Pinch of cayenne pepper (optional) カイエン・ペッパー

Juice of 1/2 lemon, plus wedges for serving レモン

2 tablespoons roughly chopped fresh parsley パースリー




料理手順
Directions

Bring 3 cups of water to a boil in a medium saucepan over high heat, covered. 

Uncover and slowly whisk in the grits, 

1 teaspoon salt and 1/2 teaspoon pepper. 

Reduce the heat to medium low and cook, 

stirring occasionally, 

until thickened, about 5 minutes. 

Stir in the parmesan and 1 tablespoon butter. 

Remove from the heat and season with salt and pepper. 

Cover to keep warm.




Meanwhile, season the shrimp with salt and pepper. 

Melt the remaining 2 tablespoons butter in a large skillet over medium-high heat. 

Add the shrimp, garlic and cayenne, 

if using, and cook, tossing, until the shrimp are pink, 3 to 4 minutes. 

Remove from the heat and add 2 tablespoons water, 

the lemon juice and parsley; 

stir to coat the shrimp with the sauce and season with salt and pepper.

Divide the grits among shallow bowls and top with the shrimp and sauce. 

Serve with lemon wedges.