View this post on Instagram

[English follows / movie in English🇺🇸] (今回ノープランで喋ったら内容が若干薄くなってしまったので、説明欄の補足をご覧ください😂🙏) . . #本日の児玉酒 vol.22は、 一般的な日本酒とは少し変わった味わいのこちらをご紹介 . 岐阜県羽島市・千代菊株式会社さんの 『Life』🍶 . . 日本酒の原料となる麹。 麹の種類には 🌸黄麹 🌸白麹 🌸黒麹の3種類があり、 通常多くの日本酒では黄麹が使用されます。 白はおもに焼酎、黒はおもに泡盛などに使われるなか、 こちらのお酒には白麹が使用されています。 . 白麹にはクエン酸が含まれており、 レモンのようなしっかりとした酸味を強く感じるのが特徴。 この酸が 白ワインのような味わいだと表現されることも。 . . これまでの日本酒とはまったく違う、革命的な驚きを感じていただけるはず。 . この白麹を使った醸造は近年見かける機会が少しずつ増えましたが、まだまだ珍しい味わいと言えそうです。 . . . Today's #bilingualsakegirl choice vol. 22 "Life" comes from Chiyogiku, Gifu Prefecture. . Usually, the “Ki-Koji (yellow koji)” is used as one of the most important ingredients for sake, while there are two other types; white and black koji. White is mainly used for shochu and black is mainly used for awamori, and for this sake, white koji (Shochu koji) is used. . White koji contains citric acid, and it helps to exadurate a strong acidity similar to lemon. This acid is sometimes expressed ‘as if is is white wine.’ . I’m sure this’ll be the revolutionary surprise how it is completely different from other traditional sake! . . . . . . #tokyo#selfie#portrait#instalike#sakelover #sake#sakegirl#sakestagram#japanesesake #misssake#selca#japanesegirls#japanesemodels #japanesestyle#japanesefood#kimono #kimonogirls#cute#諏訪の国公式アンバサダー #児玉アメリア彩#ミス日本酒#日本酒 #日本酒女子#着物#和服女子 #着物女子#バイリンガル女子

A post shared by 児玉 アメリア 彩🍶bilingual sake girl (@aya_amelia_kodama) on