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ささやん Hi Ramen lovers, 日本語は下に How’s your Ramen life going on? Today I came to SASAYAN (ささやん) near to Sagami-Otsuka station, at Sotetsu line. SASAYAN is an old fashioned exterior Ramen shop. Frankly, it doesn’t look like they serve beautiful Ramen at all, but they serve wonderful Ramen! I asked the recommendation to the cook, his name was Sasayan. He said, “We have Salt Ramen and some variations only. If you want to enjoy rich tastes, please try chickenful Ramen!” I enjoyed simple Salt Ramen. This was good! Simple but rich! Especially the soup was really really good! I felt chicken & Kombu Umami, seaweeds broth flavor. This is awesome! Come and enjoy! 「ささやん」このかなり適当なネーミング。ドアを開けると「どうも〜らっしゃい」と迎えてくれた笑顔に納得するものがあった。 古いビル、古い内装、壁の適当なメニュー。どれも場末感しか漂ってこない。 見た目とは裏腹に、そのラーメンは語るのだ。 店主曰く、「うちは基本、塩しかないからね。後はトッピングの差」ささやんは潔い塩ラーメン勝負の店なのである。 程なくオリジナルの塩ラーメンが出来上がった。 先ずは全体のプレゼンテーション。 澄んだ塩スープ、彩りのアクセントの糸唐辛子、チャーシュー代わりの鶏の手羽中。 かなり個性的なプレゼンテーションである。 さて、実食である。 一番特徴的なのはそのキレイな塩スープ。私の舌には鶏と昆布の出汁の様に思えた。旨みが濃い絶品である。特に昆布が舌に残った。 次に目を惹くのはチャーシュー替わりの鳥の手羽中。箸で摘めば、ほろほろとほぐれる程柔らかく味の染みた手羽中はユニークで無二。今までに見たこともない。酢が入ったタレを付けても美味いよと店主が薦めてくれる。 麺はシンプル中細のストレート麺。ちゅるちゅると喉越しも良い。もう少し固めが好みかな。次は固めもあり。 ん?何だか麺の歯応えがシャキシャキする。よく見ると大根の千切りが麺の上に少量載っている様だ。歯応えの妙を楽しむためだろう。 玉子は中までしっかりと味が染みていて美味い。それでも中は半熟だ。 いやいや、ユニークな具だが美味しく纏まっている。美味しかった! ご馳走さまでした〜!また来ます〜 ^_^ #ramen #foodporno #noodles #lunch #japanesefood #souppasta #pasta #yammy #delicious #delicia #delicioso #soup #zuppa #chicken #pasta #スッキリ #ラーメン #塩らーめん #ランチ #ひとりごはん #うまい #麺スタ #相模大塚 #ささやん

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