Hello Ramen Lovers, I visited ITSUWA Noodle Factory Dinar Higashi-Kanagawa Brunch.(いつわ製麺所食堂 東神奈川店). It was the first visit. It located more than 10 minutes on foot from the station. All exterior and interior were cool dark Japanese modern design. On the wall, there were many Sake & Shochu menus and the bottles. Most of Sake were from Tohoku, northern part of Japan. BGM was Journey all the time. I don't know the Ramen shop that plays with Journey all the time. The shop exterior, interior & the menu reflect master's strong belief. He has a strong belief not to be same as others. This Ramen is the result of his belief. I ordered original Shoyu, soy source Ramen. For the soup, they use full Japanese broth, complicated Dashi flavor. The noodle was a little bit brown color and it looked like Soba noodle. He didn't talk about the details, but he said he didn't like same as others. This is his original recipe for his Ramen. A thin sliced pork. Kikurage mashroom, like Hakata Ramen. Beautiful green boiled Komatsuna, Japanese spinach. And very thin sliced bamboo. Nori, seaweed. Very unique ingredients. I enjoyed the Ramen and small talk with the master. He likes to talk. If there is no other customer, you can enjoy small talk with him. Nice restaurant! You can enjoy it! You bet! 行ってみたかったイツワ製麺所食堂 初訪問です。 駅から結構歩きます。スケートリンクの手前。住宅街。カッコいい外観。 中に入ると暗めのクールな和モダンな感じ。 券売機で正油ラーメンの食券を買ってカウンターに着席。テープルはありません。 ヒゲの似合うカッコいいおじさん店長。 BGMはJourney (ずっとJourney でした!) 壁には東北を中心とした日本酒のメニューと並ぶ焼酎の瓶。 頭上にあるカッコ良い造り付けの飾り棚(とてもカッコいい) どれもこれもラーメン屋ではありません(笑) 「人と同じことやっても面白くないでしょ」これが店長の哲学ですな。 さてそんな店長のラーメンです。 まずスープキレイな金色です。 驚きました。スープのベースは日本料理の出汁。 でもあっさりし過ぎずにちゃんとラーメンスープに仕上がってます。 そして麺。さすが製麺所。オリジナルです。色は少し茶色くて粒々が見えます。 まるで蕎麦見たい。食感も独特。でもツルツル。ありです。 具も独特。 薄めの豚チャーシュー。赤みかな? キクラゲ。 小松菜。 極薄くスライスした筍。 そして海苔。 とてもオリジナル。 「ウチは年齢層高いんだよね」 リピートが多いのも頷けます。 今度は季節限定の冷しレモンラーメン試そうかな。 ご馳走様でした〜〜!(^-^)/ #broth #soup #pasta #ramen #japanesefood #出汁 #かつお #煮干し #丿貫 #イツワ製麺所 #buono #yam #yammy #mild #noodles #soysource

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