コロナパンデミック中のデリバリーサービスに対するチップの支払いについて | ミシガン州アナーバー生活情報(Living in Ann Arbor, Michigan info)

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ミシガン州アナーバー在住12年主婦、現地コーディネーターが更新するアメリカ生活情報ブログ。アナーバー駐在、ミシガン駐在、または定住の世帯向けに、7割仕事、3割自分の趣味嗜好で更新する情報ブログです。

昨夜タコベルベルをデリバリー車オーダーしたのですが、Taco Bell(タコベル)のドリトスタコスをようやく食べれました☆Grubhubや、Doordash、Ubereatsにしても、アプリ側が請求するDelivery feeやSystem fee以外に、実際にドライバーさんへのチップを入力$する項目がありますキョロキョロ

 

コロナパンデミック前から気になっていたことではあったのですが、デリバリー車を頼んだ場合のドライバーさんへのチップ$なんとなく漠然と、最低5ドルから、全体のお会計の10パーセント以上は払うようにしていましたあせる汗

 

ただ、今年になり危険なパンデミックメラメラな状況になってから、私の漠然とした10パーセントチップって、、もしかしてヤバい!?のかもしれない、、びっくりと、今更ながら調べてみましたDASH!

 

こちらが、パンデミックになってからの、デリバリーサービスに対するチップについての関連記事です下矢印

 

Here's How Much To Tip Delivery Drivers During The Coronavirus Pandemic

 

 

 

 

How much to tip your delivery driver during coronavirus

 

まず、最初の記事では下矢印

Under normal circumstances, the general recommendation is to tip anywhere from 10% to 20% on a food delivery order, but not less than $3 to $5, even on small orders. Right now, consider tipping at least 20% or more, if you can. Quentin Fottrell, personal finance editor at MarketWatch, recommended tipping 5% more than you typically would — so if you normally tip 20%, up it to 25%.

 

パンデミック以前であれば、フードデリバリーサービスに対して、10%から20%のチップ、または最低3ドルから5ドル(少額のオーダーの場合)

パンデミックな現在なら、最低でも20%、または通常時に払っているチップより5%プラスで支払うべき。

 

う〜ん、非常にわかりやすい、、、いかに私がそもそも10%という下のレンジで払っていたのか、、という事実もわかりました。。(車ドライバーさんたちごめんなさい。。ショボーン汗

 

また2番めの記事でも下矢印

  • Coffee shop baristas: $1 or so per drink, more for complicated orders (e.g. half-caff no-fat soy latte with light foam and an extra shot) or less for simple orders (hot water and a tea bag).
  • Bartenders: $1 to $2 per drink (more for mixed drinks, less for draughts) or 20% if you're running a tab.
  • Dine-in restaurant servers: 20% or more for outstanding service.
  • Buffet servers: 10% to 15%, depending on how many plates, forks and refills you go through.
  • Fast-casual counter service: Up to $1 for taking your order, $2 to $5 if they bus your table or deliver your food.
  • Restaurant carry-out service: 10%, more for large or complicated orders (such as a baby shower or office party)
  • Food delivery drivers: 10% or up to 20% or more during hazardous road conditions or special circumstances such as holidays and big game nights.
上記にあるように、フードデリバリーについては、10%から20%とありますが、記事の冒頭にこのコロナの状況では、20%が推奨チップと記載しています下矢印
 
The suggested amount is to tip at least 20% on all takeout and delivery orders, or more to show appreciation at a time when the unemployment rate has spiked to reach an all-time US high.
 
以上上矢印ざっと結論として、フードデリバリードライバーさん対するチップは、
 
オーダーが少額の場合は最低5ドル、15%から25%のチップを現在のパンデミックな環境下では支払うべき、と言えるかと思います上差し
 
次回から最低15%は払おうかと思います。。(アメリカアメリカ長いわりにケチなTipperです。。ダメ市民おーっ!あせる
GrubhubなどがServiceFeeなどを盛りすぎるのが気になりますが、、その問題についてはまた後日。。ドクロ

 

以上アップご参照ください。