昨夜タコベルをデリバリーオーダーしたのですが、Taco Bell(タコベル)のドリトスタコスをようやく食べれました☆Grubhubや、Doordash、Ubereatsにしても、アプリ側が請求するDelivery feeやSystem fee以外に、実際にドライバーさんへのチップを入力する項目があります
コロナパンデミック前から気になっていたことではあったのですが、デリバリーを頼んだ場合のドライバーさんへのチップなんとなく漠然と、最低5ドルから、全体のお会計の10パーセント以上は払うようにしていました
ただ、今年になり危険なパンデミックな状況になってから、私の漠然とした10パーセントチップって、、もしかしてヤバいのかもしれない、、と、今更ながら調べてみました
こちらが、パンデミックになってからの、デリバリーサービスに対するチップについての関連記事です
Here's How Much To Tip Delivery Drivers During The Coronavirus Pandemic
How much to tip your delivery driver during coronavirus
まず、最初の記事では
Under normal circumstances, the general recommendation is to tip anywhere from 10% to 20% on a food delivery order, but not less than $3 to $5, even on small orders. Right now, consider tipping at least 20% or more, if you can. Quentin Fottrell, personal finance editor at MarketWatch, recommended tipping 5% more than you typically would — so if you normally tip 20%, up it to 25%.
パンデミック以前であれば、フードデリバリーサービスに対して、10%から20%のチップ、または最低3ドルから5ドル(少額のオーダーの場合)
パンデミックな現在なら、最低でも20%、または通常時に払っているチップより5%プラスで支払うべき。
う〜ん、非常にわかりやすい、、、いかに私がそもそも10%という下のレンジで払っていたのか、、という事実もわかりました。。(ドライバーさんたちごめんなさい。。)
また2番めの記事でも
- Coffee shop baristas: $1 or so per drink, more for complicated orders (e.g. half-caff no-fat soy latte with light foam and an extra shot) or less for simple orders (hot water and a tea bag).
- Bartenders: $1 to $2 per drink (more for mixed drinks, less for draughts) or 20% if you're running a tab.
- Dine-in restaurant servers: 20% or more for outstanding service.
- Buffet servers: 10% to 15%, depending on how many plates, forks and refills you go through.
- Fast-casual counter service: Up to $1 for taking your order, $2 to $5 if they bus your table or deliver your food.
- Restaurant carry-out service: 10%, more for large or complicated orders (such as a baby shower or office party)
- Food delivery drivers: 10% or up to 20% or more during hazardous road conditions or special circumstances such as holidays and big game nights.
以上ご参照ください。