2013/7/27 Dinner
・ゴーヤチャンプルー
・ナスのタイ風焼き浸し
・エリンギ、ネギ、わかめの味噌汁
・納豆
・ご飯
-Sauteed bitter melon
-Thai-styled sauteed eggplant
-Eringi mushroom, green onion, and seaweed miso soup
-Natto
-Rice
・ゴーヤチャンプルー
ゴーヤが安い季節になってきましたなぁ。
最近頻出しております。
参考レシピはこちらより↓
http://cookpad.com/recipe/401666
*息子用*
一応ゴーヤ以外をね。
It's the best season to eat bitter melon, so I buy it a couple of times recently.
Please check the link for the recipe above.
*For my son*
I gave the rest of the ingredients except the bitter melon because it's too bitter for him.
・ナスのタイ風焼き浸し
先日あさイチでShioriさんが作っていたもの。
以前より大好きで何回も作ってたけど、また作りたくなったのでー。
やっぱりおいし!
参考レシピ↓
http://ameblo.jp/karegohan/entry-11443949612.html
-Thai-styled sauteed eggplant
My favorite chef, Shiori, cooked this dish on TV yesterday.
It's tasty!
Please check the link for the recipe above.
2013/7/28 Dinner
・鰯の刺身
・味噌じゃがバター煮
・ネギとわかめのお吸い物
・ご飯
-Sardine sashimi
-Boiled potato with miso and butter
-Green onion and seaweed soup
-Rice
・鰯の刺身
鰯が今が旬?
よく見かけます。
鰯の刺身は寿司屋でしかほとんど食べたことなかったけど、脂乗ってて美味しかった!!
お店でさばいてもらうと非常に助かります。
ほら、真夏だし… 生もの置いておきたくないし…
別にさばきたくないってわけじゃないんですよ、別に…
-Sardine sashimi
Is it the best season to eat sardine now?
I saw it in the market recently.
It was tasty! I've never eaten sardine sashime except in the sushi restaurant.
And a store clerk cleaned it because I didn't want to do it at home.
・味噌じゃがバター煮
残り野菜を適当に。
材料はなんでもありかと。
タジン鍋でやってみましたー。
じゃがいも中3個を一口大に切る。
アスパラ中2本は根元をピーラーで剥いて、幅1㎝の斜め切りにする。
玉ねぎ大1/4個は薄切りにする。
エリンギ大1本は縦半分に切って、斜めに薄切りに。
野菜をすべて鍋にいれ、水50ccとかつおだし小匙1/2、酒大匙1と砂糖小匙1/2を加えて蓋をする。
強火で沸騰したら蓋を少しずらし、弱火で約13分。
火を止めたら、味噌小匙2とバター小匙1/2を加えて混ぜる。
*息子用*
めっちゃ気に入ってました。
じゃがいももりもりと。
こんなに気に入ってくれるとありがたいねぇ。
-Boiled potato with miso and butter
I made this with a tajine.
You can make it with any vegetables found in your fridge.
Cut 3 pcs of medium-sized potato into bite-sized.
Peel bottom of 2 pcs of medium-sized asparagus, and cut it 1cm each diagonally.
Slice 1/4 pc of big-sized onion.
Cut 1 pc of big-sized eringi mushroom lengthwise, and cut it diagonally.
Put the vegetables in a tajine, and add the mixture (50cc of water, 1/2 tsp of bonito soup, 1 tbs of sake, 1/2 tsp of sugar) and close the lid.
Boil at high heat and when it comes to a boil, turn into low heat and displace the lid a bit for about 13 minutes.
Stop the fire and mix 2 tsp of miso and 1/2 tsp of butter.
*For my son*
He liked it so much especially the potatoes.
I feel good when he eats my food a lot.
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本日は私の叔父、大橋コージさんのご紹介!
彼は無垢材を使った手作りの「小さなこども用の椅子」を作っている職人さんです。
彼の作る椅子はとっても優しい手触り、素敵なデザインで、私の息子や姪、甥もいつも愛用しています。
こども椅子というだけでなく、インテリアとしても抜群のセンス。
愛情込めて手作りした椅子は着々とファンを増やし、今ではいろいろなクラフトフェアで出展しております。
ぜひ一度彼の作品をご覧ください♪
*ブログはこちら* ↓
木工房「K」
http://ameblo.jp/mokkoubouk/
Today, let me introduce my uncle, Kouji Ohashi.
He is a craftsman of chair for kids.
His handmade chair has a good design and has a smooth surface as well.
My son, my niece, and nephew always love to sit on it.
It is not only used as a kid's chair, but also as an interior design.
He makes chairs with love, and now his fans are getting more and more. He also has booths at some craft fairs.
Please check his arts!
義兄の和菓子屋さんです!
ふれあい菓匠 むさし野 ブログとHP
http://ameblo.jp/mizuhodai-musashino/
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