Ginger, vinegar, and soy milk ... | Dr. Katy's Small Talk - 英語でおしゃべり

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アメリカ人の夫と神奈川県で暮らしています。

Hello everyone, it's Katy.
こんにちは、Katyです。


 

There are three things that I use almost all the time when I cook.
料理をする時、私がほぼ毎回のように使うものが3つあります


 

They are ginger,

それは、生姜...

 

vinegar,

お酢...



and soy milk.

そして豆乳です。


I put these things in a lot of dishes such as soup, omelets, salad, meat and vegetables, fish, etc.
スープ、オムレツ、サラダ、肉と野菜、魚など、何にでも入れちゃいます




I make different kinds of soup but my favorite is the chicken based soup with thinly sliced ginger, soy milk, miso, and a little bit of vinegar.

特にスープは色々と作りますが、特に気に入っているのは煮込んだ鶏ガラのスープに生姜の千切り、豆乳、味噌を少し、そして最後にお酢で味をしめたものです




Lately, I also make a cold tofu dish with mozuku, grated ginger, minced negi, myouga and ponzu sauce.

最近は冷奴にもずくとおろし生姜、みじん切りのネギとミョウガをのせぽん酢をかけて食べるのもよくやります。


 

You are wondering if Brian likes those dishes, right?

そういうのBrian食べるの、と思っていませんか


 

He actually does! He loves Japanese dishes.

食べるんですよ、普通に 彼は日本食が大好きです。


 

He doesn't like things like fried chicken. He sure is a strange American.

逆にフライドチキンとかは嫌がるんですから変わったアメリカ人ですよね~