再びドイツに行ってきました~照れ音譜

I went  to Dusseldorf again online! 

皆さん、こんにちは!! 

料理を通して、世界中の方と繋がりたいKazue’s”Umami”Kitchenの和恵ですウインク

Hello! Everyone. I 'm Kazue the owner of Kazue's Umami kitchen.
I want to connect with people all over the world through cooking.
 
先日、私が所属している《わしょクック》主催の、まさに『キッチンで世界と繋がる』、世界の料理オンラインイベントに、参加しました。
The other day, I participated in an online cooking event where I can connect with the world in the kitchen.This is  an event sponsored by "Washocook" that I belong to.
 
  

 今回で13回目の開催です!(以前の物も、報告するのでお楽しみにラブラブ

13回目の今回は、ドイツ*デュッセルドルフです!

This is the thirteenth time!  

I visited Dusseldorf, Germany.

 
教えてくださるのは、ライン川沿いの緑豊かなデュッセルドルフ在住の
わしょクック認定講師の篠崎明江さん!
前回同様、丁寧な明江さんの温かい雰囲気そのままに教えてくださいました。
一緒に作りながら、ドイツの家庭料理のいい香りで幸せ気分になりました照れドキドキ
The teacher is Akie Sinozaki, 
an instructor of "Washocook" living in Düsseldorf.
 She taught us how to cook in a warm family atmosphere.
When we were cooking together, the good smell 
of German home cooking made me feel happy!!
 
今回のお料理は 
季節を問わずドイツの人々から愛されている定番家庭料理の、
『ねぎのチーズスープ』と 『ジャガイモサラダ』と『焼きアーモンド』です!
Those dishes are home cooked meal loved by German people regardless of the season 
 " The green onion soup", "Potato salad" and "Grilled almonds with sugar".

≪Kase-Lauch Suppe ~ねぎのチーズスープ~

Leek and cheese soup≫

 

 

コクがあるけどさっぱりしたスープで、ドイツの屋台でも人気のスープだそうです。
合い挽き肉を色が変わるまで油で炒めたら、玉ねぎを透明になるまで炒めて、
塩コショウ、ナツメグで味付け。
そこに太ネギ2本分を1cm幅に輪切りにした物を投入!
ドイツでは、太くて重たいボロネギ
(葉がかたくてつぶれているネギ、ねっとりした上品な味が特徴、煮込むスープやグラタンに使われる)を使用。
しっかり煮込むと甘味が出て、ネギが嫌いな子も食べられるそうですよ。
しっかり炒めたら500mlのブイヨンを投入、中火で15分。
火を止めてから、クリームチーズを少しづつ溶かしながら投入!
そしてコトコト煮詰める。
 
ネギとクリームチーズの量に驚き!でも、食べて納得!!
太ねぎ(ドイツではボロネギ)の甘さと、
合いびき肉&クリームチーズから
染み出るうま味たっぷりのスープ!! 
『うまいな、これ!』と家族も完食❣
リゾットにしても美味しいそうです、うん!絶対に美味しい!!
生クリームの代わりにクリームチーズ。
コレ、我が家の定番になりそうです!
 
This soup is rich but light, and it is also popular at German food carts.
I was surprised at the amount of green onions and creamcheese, 
but now I'm satisfied with it.
 It was delicious soup because of the sweetness of the thick green onions and the flavor that went out from the ground meat and cream cheese. 
 
 

≪Kartoffelsalat  ~ジャガイモサラダ~Potato salad≫

 

 

ドイツ全土で大人気の家庭料理!
今回は南ドイツでよく作られるクラシックなポテトサラダ。
冷たくても温かくても美味しいとのこと。
It's a very popular home-cooked meal from all over Germany.
This time, it's a classic potato salad that is often made in Southern Germany.
the dish is delicious whether it is warm or cold.
 
 

 

ジャガイモを5-7mmにスライス。
ベーコンをオイル無しでカリカリに炒めて、玉ねぎのみじん切り投入。
火を止めて調味料を入れて、弱火でしっかり溶かす。
ここでスライスしたジャガイモを加えて、汁けが無くなるまで弱火で。
 
 

 

翌日ソーセージの付け合わせにして食べましたが、粒マスタードとよく合い
こちらもお肉の付け合わせとして、リピ決定です!
明江さんが言った通り、翌日の方が味が染みて美味しかったです!!
The next day I had it with sausages.
It goes well with meat and grainy mustard!!
As Akie said, the next day had more flavor and it was delicious.
 
 

≪Gebrrante Mandeln ~焼きアーモンド~Grilled almonds with sugar≫

 

こちらは、ドイツのクリスマスクルトの定番。
This is a classic German Christmas Kurt confection.
 

 

 

フライパンに水、砂糖、バニラシュガー(無くてもok)を入れて、
強火で砂糖が透き通るまで炒める。
アーモンドを加え水分が半分になったら、シナモン、バニラエッセンスを加え
強めの中火で煮詰める。
 
ここがポイント。焦がさないようにキャラメル状になるまで混ぜ続ける。
オンラインだとここの加減を理解するのが難しいところですが、
明江さんの丁寧なフォーローで、無事にクリア(ドキドキしました!)
アーモンドの周りの砂糖が固まりだしたら、
用意しておいたクッキングシートに重ならないように広げる。
熱々だけど気を付けながら味見ウインク
美味しい~ラブ
明江さんが、食べ過ぎ注意❗️って言ってくれたのに、
手が止まらないパーやめられな〜いてへぺろ
Put sugar and water in a frying pan, 
fry until the sugar is transparent, and then add almonds and boil down.
When the sugar around the almonds starts to harden,spread them 
on the cooking sheet so that they don't overlap.
It's hot, so try tasting it carefully.
She told us to be careful not to eat too much.
But it's so good that I can't stop eating itてへぺろ

 

その後、
我が家でプチホームパーティ爆笑赤ワインナイフとフォークAfter that , I had a home party with my family❣
 
 

 

 
 栄養バランス考えて、
旬の鯵のカルパッチョを加えました。
Considering the nutritional balance, I added seasonal horse mackerel carpaccio!
 

 

 
ビール🍺と白ワイン🍾のススム事ナイフとフォーク
 
明江さんのドイツ料理は、
冬が寒いドイツの温かい家庭料理です。
心まで温かくなる、ほっこりする料理ばかりラブラブ
ヘビロテ決定!!
明江さん、楽しい時間を、ありがとうございました🥰
Akie's recipe is a warm German home cuisine.
All the dishes warms me up to my heart.
Akie, thank you for the wonderful time.
 
また行きたいな!≪料理で世界旅≫ラブラブラブ 自分で作ってみたい方、お勧めです下矢印
Let's travel the world by cooking ! 
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              (by わしょクック)

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