ご訪問ありがとうございます。
藍染め大好き、tiramisuです。
Thank you for visiting my blog.
My name is tiramisu, and I'm into
indigo dyeing now.
今日のランチは、
半田そうめんを使ったパスタを作りました。
のど越しのよい
冷たいおそうめんを食べるのは、
ちょっと寒い。
でも、
にゅうめんにする程
寒くもない。
だったら、
パスタがいい
I made somen noodle pasta
for today's lunch.
It was a little bit cool to eat cold somen noodle
and
it was not so cold to eat somen noodle in hot broth.
So, I made somen pasta.
半田そうめんは
徳島の名産で、
麺が太めで、
コシがあります。
だから、
パスタにも使うことができるんですよ。
ちょっともっちりがいい感じ。
"Handa Somen" is one of Tokushima's famous products,
and the noodles are thick and chewy.
So it can be cooked like pasta.
実は
スパゲッティがちょっとしか残ってなくて、
追加で作ったんです。
スパゲッティは明太子と
半田そうめんは、パプリカとピーマンで
作ってみました。
美味しかった~
I only had a small portion of pasta.
That's why I cooked somen noodles as an additional dish today.
I made mentaiko pasta and somen needle pasta with fried papurika and green pepper.
It was yummy.
↑
明太子パスタ
最後までお読みくださり
ありがとうございました。
Thank you so much for reading my blog.