選手末は、横浜にある
ギリシャ料理を食べに行きました。
「スパルタ」というお店です。
Last weekend my husband and I went to a
Greek restaurant、SPARTA, in Yokohama.
ギリシャ料理は、
地中海料理の一つだそうです。
主人の実家、鳴門の気候は、
その地域の地中海式気候とよく似てるんです。
(瀬戸内海式気候と、
ふと思い出しました・・・)
だから、ギリシャ料理は、
実家の食材で作れそう.
オリーブを育てているのも、
その理由から。
It is said that Greek food is one kind of
Mediterranean cuisine.
The climete of my husband's hometown,
Naruto,
It is similar to the one in the Mediterranean area.
(I remember the word, Seto Inland Sea climate.)
So we think that we can apply Greek recipe
to our local seafood, fruits, and vegetables.
That's why we grow some olive trees.
レストランの料理は,美味しかった~。
スープは、ドイツにいたころを思い出させる味。
いんげんとジャガイモのオリーブオイル煮は、
油っぽくなくて美味しかったです。
また行きたいな。
The food in the restaurant was suparb.
The taste of the soup reminded me of
living in Germany.
The savory aroma came from oregano.
I liked the beans and the potatoes
cooked with olive oil.
It contained lots of oil , but it was not so greacy.
I want to go there sometime.
↓我が家のオリーブガーデン↓
↓My olive garden↓
lomon tree
Sudachi trees
and olive trees