10 カンザシティ

テーマ:

単身カンザスシティに乗り込んだ僕は、レストランに適した土地や建物を見つけ、


日本のステーキハウス「GOJO 」を開店しました。


開店後、徐々に売り上げを伸ばし、カンザスシティの暖かい人たちに応援され、今ではカンザスシティでも有名なレストランになっています。



そして、音楽好きな僕は、地元のイベントや軍隊、


ジャパンフェスなどで幅広くギター演奏をさせてもらい、

また、日本でもビジネスを広げ、日米間を行き交うようになりました。



そして、日本の京都で出会った歌手が、


今、僕がプロデュースしている「内田あや」なのです。



ヨーロッパ、ニューヨーク、ボストン、そして僕が最後にたどり着いた街「カンザスシティ」で、内田あやはCDデビューしました。


人の世の巡り合わせって面白いですね。


ここから内田あや がどんな人生を送るのか見守っていきましょう。




The Diary of Guitarist Jo


10ーHello, I’m Here, Kansas City


I stood alone in a very open space in Kansas City
for one big dream: to open my own restaurant.

I found the bungalow style building that I thought it

would have been best suited for my restaurant.
I remodeled the building into a restaurant that I named “GOJO Japanese Steak House.”

The sales of GOJO was making a slow but steady progress.
I have been lucky to have a warm support by peoples in Kansas City.
Now GOJO has became one of the most famous restaurant in Kansas City.

I expanded my business to Japan, so I had to go to

Japan, often.

And, my lifetime interest, playing guitar, has also been

always with me.
I have been playing at local events, military bases, and

lots of places in Japan.

Then, I met a singer, Uchida Aya, in Kyoto.

My dream started from France, Germany, New York,

Boston, and ended up with having a restaurant and a

gorgeous family in Kansas City.
And, Aya started her career as a singer from Kansas

City where is my final destination.

I think life is like continuous events show on stage that we must go on.
It cannot be stopped.

Where is Aya going from here?
Is she going to have an eventful life show on stage like

mine?

We will see.




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9 さようならボストン

テーマ:

そのような、ボストンでのマグロビジネスは二年間続き、体もずたずたになっているところに、

日本からもボストンマグロの話を聞きつけ大手の商社や食品会社も入ってくるようになり、
僕としてはこのビジネスを続けられないようになりました。


料理人の僕は、いつか自分のレストランを開店したいという希望があり、
マグロビジネスで利益を得た資金でそれが可能になりました。


ロッキー青木氏に相談すると、

「JO、ニューヨークとかボストンのような大都会は、土地やレントも高く、競争も激しい。中西部に、カンザスシティという町がある。これから発展するし、豊かな町だ。そこで開店したらどうだ。」

というアドバイスをもらいました。

ロッキー青木さんを神のように尊敬していた僕は、
アドバイス通りカンザスシティに行って、レストランを開店する事を決断しました。

本当に素晴らしい思い出いっぱいの町、ボストン。
さようなら。本当にありがとう。





The Diary of Guitarist Jo



9ーGood Bye Sayonara Boston


As the time went by, the rumor ran around the town.
The tuna exporting was a profitable business.
Soon many fishery companies took a part in the business.

A small guy like me without funds and organization backing me up could not compete against them.
Besides I kept myself on a harsh work for two years,
my body was beaten up and worn out already.
I felt I couldn’t continue a tuna exporting business any

longer.

Fortunately I got some money from the restless two

years in order to invest for my dream;
to open my own restaurant.

I asked Mr. Rocky Aoki for help about opening a restaurant.
“Jo, New York or Boston like big cities, the cost is high and competitive.

In Mid-West there is a city called Kansas City. I heard

Kansas City is growing, and there will be more chance there.
Why don’t you open there?”

I respected him very deeply.
His advice was everything to me like a god commanding me to do so.
I nodded and decided to open my restaurant in an unknown place, Kansas City.

It also meant I had to leave Boston where I really loved and felt like my hometown.
I had never forgotten days and people in Boston.
“Sayonara Boston I will see you some day,”
l promised myself that I would come back.

I left Boston alone.
I was still 21-year-old fearless young man who’s chasing an ambitious dream.



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ボストンマグロのシーズンは、約2ヶ月続きます。
漁師がいつマグロを持ってくるか分からないので、
ほとんど眠れない毎日で、シャワーもないので水道のホースの水で体を洗うだけでした。


食事は近くのハンバーガー屋さんに行っていたのですが、ある日その店のオーナーが、
「JO、君が来てうちの店で食べてくれるのはありがたいけれど、他の客が、『あいつが来たら魚臭くてたまらん。何とかならないものか。』という苦情が多いんだよ。」

と本当に気の毒そうに言ってきました。
アメリカ人は魚の臭さが大の苦手なのです。

「そうですか、すみませんでした。自分では気付きませんでした。いいんですよ、気にしなくても。マグロの肉ならいくらでもありますし(笑)」


次の朝、マグロ解体場で働いていると、

そのレストランのオーナーが焼きたてのハンバーガーを持って来てくれました。

「JO、昨日はあんな事言ってしまって、君の事考えたら心が痛くて眠れなかったよ。これから毎日、ここに俺がハンバーガー持ってくるから。」

彼が帰ってから、嬉しくて汗と涙でぐちゃぐちゃになったハンバーガーを食べました。美味しかった。


アメリカンホスピタリティに触れた 21歳の夏でした。




The Diary of Guitarist Jo


8ーA Hamburger with Tears


A tuna fishing season in Boston lasted about two months.

To get an even higher price offer in the Tokyo market,
I faced two challenges.

First, I had to send a tuna as fresh as possible, not in a

frozen package.
Second, I had to wait for fishermen coming back with a

tuna at the port in order to keep the fish fresh.
The fishermen came back to a port in a morning, noon

and late night, so I could not sleep on a regular basis.
So I spent most of the time near the port, and I got

used to eat a meal at a restaurant close by my workplace.

One day an owner of the restaurant told me sadly,
“Jo, I am happy to see you eating here.
But many regular customers complaining when you came to the restaurant, the whole place smelled like a dead fish.
I really hate to say… but can I ask you please not come here?”
He almost begged me.

I was very poor at that time and I had to wash my body from the water faucet.

“Oh I am sorry I did not notice that… troubling you.
No worry me. I can eat tuna meat,”
l apologized and left the restaurant…

Next morning the owner of the restaurant appeared to my workplace,
“Hi, Jo. I really had done you very wrong.
Last night I could not sleep. Forgive me Jo.
From now on I promise you I am gonna bring you a lunch every day,”
he handed a hamburger to me.

The hamburger was wet with my tears and sweat, but

tasted so good.
He had brought a meal everyday after that.
And he never charged me.





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