先週開催された「紙博」、初日に行って来ました!いやー、すごい人だったわゲッソリ
入り口付近にも、出展ブースの周りにも、人人人!!

セール会場で闘う女性たちのように商品に手を伸ばす方々。紙がシワシワになっちゃいそうでハラハラ!

開始1時間ちょっとで完売しているブースや
長蛇の列ができているブースも!

皆さん紙がお好きなのねー(という自分も大好きだけど)

そんな中、無事何品か購入でき、ルンルン気分で帰りました。どんな戦利品か見たいって?
ふふふ。また今度

Went to the Paper Expo that was held last weekend.  I had a feeling there were going to be a lot of stationery lovers, but didn't expect the humongous turnout!  Soooo many people trying to get a peek at the cute paper goods, it was chaotic!
Next time they have the expo, I hope it'll be held at a bigger venue!


{C9C5CA16-FB59-432D-AD40-A42E8CEDAE93}
混んでたけど楽しかった〜。

{D16ADE54-4801-4133-9CBB-78D157B445B9}
再入場用に渡されるこの子がまたかわいい
AD
水玉恐怖症でずっと避けて来た草間彌生さん。
偉大な日本人アーティストだし、無料チケットももらった事だし、一回はちゃんと見てみないと、と思い勇気を出して行って来ました!

細かい点の集合体も苦手なので水玉に囲まれながら作品を見ている間ずっとゾワゾワ、鳥肌が立っていましたが、興味深い展示でした!

素通りしたくなる作品もありましたが、ステキな色使いでつい引き込まれていき、近付き過ぎると鳥肌以上に身震いする(笑)

良い展示会でしたが、当分良いかな(笑)

Having trypophobia (fear of polka dots and clusters of small holes), I've always steered clear of Yayoi Kusama's art pieces.  However, I thought it's about time I came face to face with her art so I mustered up my courage and went to her exhibition.  Being surrounded by polka dots, I had shivers down my spine and goosebumps all over me throughout the whole time I was there, but strangely enough I enjoyed the exhibition.

I like how she uses vivid colors, and although I know that her art work is comprised of small dots, I found myself looking closely and then regretting that i did (lol).  Although I said I enjoyed the exhibition, I think I can do without for a couple of years.

{83C256EC-F80F-4C84-AEC2-3C48ED606044}
インパクト大なポスター

{E40B4680-2B46-4B42-BE16-628E828F0AF5}
入る前から耐えられるのかと不安になる(笑)

{C4C2885B-E8FD-41DB-BEB8-0E7F7654902B}
彌生さん、初めまして。


{CC3930B2-47CB-42FE-8F73-355D5E9902B1}
四方の壁に作品がぎっしり!

{9509951C-E0E2-4EA4-B34E-8DBF7E2926C3}
一見可愛い作品もよく見ると小さい点がいっぱい

{BEA30E93-669D-4217-B341-3BD021AA59E9}
怖いもの見たさでじっくり見てしまう。ぎゃー!
AD

cheese! cheese! cheese!

テーマ:
ちょっと前にMariさんのチーズ会に参加しました。今回のテーマはフランスチーズ!
いやー、凄かった!
15種類前後のチーズをワインと共に堪能しました!


{A75F704F-8243-404C-99D2-C85E1CD826D3}
見よ、このインパクト!美味しかった〜。
レーズンはマラガ産。

{EE78E438-3A3C-47BE-A9F4-118B2D347100}
チーズプレートの下はチーズの原産地がわかる仕組みに!こういうの、好き。

{6E0B715D-458B-4B24-9C8F-BD6C25B3F388}
シェーブル(ヤギ)に棒が通っている理由も学びましたよ。

{8DFDE0C0-BF2E-43BE-87A5-9A60D173F7A2}
白カビやウォッシュのお話しも。

{B367F8B9-A41C-4EDA-A85F-FBC34FE43A17}
コンテは6、14、16ヶ月熟成の3種食べ比べ!
ボーフォールも美味しかった!

{666C3048-43E0-4CA5-B11B-869EA0228432}
その場でアリゴ!美しく伸びてる〜。


{7ACAF493-8613-46B7-948C-56D6E6C25661}
皆様良い飲みっぷりで(笑)

----

The other day, I attended a cheese event.  The theme was French cheese.  We started off with a cheese platter and learned about the 14 kinds on the plate.  The regions, how the cheeses are made, the different "rules" that apply according to the cheese, etc.  Later, we were able to taste a few other kinds, as well as second helpings of whatever cheese our hearts desired.  I didn't think I'd be able to taste so many different kinds of cheese!  When I first saw the platter, I didn't think it'd be enough, so imagine how flabbergasted I was when I found myself full, halfway through the platter!  
AD