豚の茄子味噌炒め Pork and eggplant miso saute | Akiba's Slapstick Life

Akiba's Slapstick Life

アキバママのどたばたライフ。
料理と育児と写真の記録。
Memories of cooking, childcare, and pictures.

Today's dinner.



Akiba's Slapstick Life



























・豚の茄子味噌炒め

・サツマイモとリンゴの甘煮

・水餃子スープ

・ご飯


-Pork and eggplant miso saute

-Boiled sweet potato and apple

-Jiao-zi soup

-Rice


今日の晩御飯は!

なんと!

自分で配合考えてみたよ!笑


わー初歩の初歩で喜びすぎやわー。

あ、水餃子スープは冷凍の水餃子使用してますんで。

とりあえず私のご飯の基本は冷蔵庫にあるものを消費していくんですけど、今回は茄子とピーマンをコープで頼んでたの忘れて買っちゃって、かぶったので…

これよくやる。あかんわー。


Surprisingly, I made my own recipe today! Hahaha!

I should not be happy just for it. It's really beginning.

Ziao-ji is frozen food.

I always use ingredients which are in my stock.

This time I doubled my purchase of eggplants and green peppers.....


Akiba's Slapstick Life








































(3人分)

・豚こま 200g

・茄子 3本

・ピーマン 4個

・キャベツ 2枚

・油 小匙1

A.

・おろしにんにく 小匙1

・おろししょうが 小匙1

・甜麺醤 小匙1

・味噌 小匙1

・砂糖 小匙1

・酒 小匙2

・醤油 小匙2

・オイスターソース 小匙2

・豆板醤 小匙1/2

・片栗粉 小匙1

・ごま油 小匙1

・水 100ml


茄子、ピーマン、キャベツを食べやすい大きさに切る。

フライパンに油を熱し、豚肉を炒め、色が変わったら野菜を加え炒める。

しんなりしたらAを加えて炒め合わせ完成。



For 3 people.

-200g Sliced pork

-3 Eggplant

-3 Green pepper

-2 piece of leaves Cabbage

-2tsp Oil

A.

-1tsp Grated garlic

-1tsp Grated ginger

-1tsp Tianmianjiang

-1tsp Miso

-1tsp Sugar

-2 tsp Sake

-2 tsp Soysauce

-2 tsp Oyster sauce
-1/2 tsp Doubanjiang

-1tsp Potato starch

-1 tsp Sesame oil

-100ml Water


Cut vegetables at suitable size.

Heat oil at a pan and saute pork.

When the pork color changes, add vegetables and saute.

When they become soft, add A and saute.



Akiba's Slapstick Life





































(3人分)

・サツマイモ 1本

・リンゴ 一個

・砂糖 小匙1

・バター 小匙1


サツマイモは厚さ約1cmの輪切りにしてさらに半分に切り、リンゴは縦4等分ののちいちょう切り約1cm。

鍋にサツマイモとリンゴを入れ、水をひたひたに入れる。

砂糖を加え強火で煮て沸騰したら弱火にし、サツマイモが柔らかくなるまで煮る。

最後にバターを加え、サツマイモが崩れないようにゆっくり余熱でかき混ぜて完成。

お好みでシナモンパウダーをふりかけて♪



For 3 people.

-1 Sweet potato

-1 apple

-1 tsp sugar

-1 tsp butter


Cut sweet potato into 1cm wide and slice them into round shape and then cut them into half.
Cut apple into quarters and slice into 1cm wide.
Put sweet potatoes and apples and cover with water.
Add sugar and boil at high heat. When the water boils, change at low heat and wait until sweet potatoes soften.
At last add butter, then mix kindly not to break the sweet potatos.
Add cinnamon powder according to your taste!



いやー料理研究家って尊敬するわ。

だって毎度計量して失敗したら何度もやり直すんだろうな。

毎度「適量」とかで済ませられんもんなぁ。笑


I really respect people who make recipes.

That's because they have to try again and again.

They can't say "moderate amount"!