揚げ鯖のネギ塩だれ Fried mackerel with green onion sauce | Akiba's Slapstick Life

Akiba's Slapstick Life

アキバママのどたばたライフ。
料理と育児と写真の記録。
Memories of cooking, childcare, and pictures.

Today's dinner.



Akiba's Slapstick Life





























・揚げ鯖のネギ塩だれかけ

・舞茸と春菊と油揚げの卵とじ

・納豆

・キャベツとわかめの味噌汁

・ご飯


-Fried mackerel with green onion salty sauce

-Egg-drop boiled mushroom, garland chrysanthemum, aburaage

-Natto

-Cabbage and seaweed miso soup

-Rice





Akiba's Slapstick Life






























鯖は料理雑誌を参考に。

下味しっかりついてるからネギ塩だれなくても十分いけましたが…

揚げたというか、油少な目で揚げ焼きね!(言い訳)

できるだけヘルシー志向目指してるくせになんだかんだであんまりヘルシーじゃない… くうぅ。


Referenced a recipe magazine.

It's tasty withought green onion sauce because the mackerel was seasoned enough.

I don't want to say "fried", I prefer "I used more oil than usual.

That's because My daily dishes must be healthy.... Actually not. OMG!


参考雑誌:

Reference:

おかずラックラク!秋 2012 9-10月号




Akiba's Slapstick Life

































舞茸1パック、春菊1/2束、油揚げ一枚 を各適当な大きさに切り、鍋に浸るくらいの水を張る。

かつおだしの素を小匙1、醤油大匙1、砂糖小匙2を加え、火にかけ、具材に火が通ったら強火にして卵を溶きまわしながら加える。

卵に火が通ったらおしまい。

半熟の方が好きです。

お好みで七味をどうぞ!

ちなみに材料の匙は超適当です!計り忘れたので!!(料理ブロガーの資格なし)

あと、舞茸を煮ると鍋のなかどす黒くなるのでびっくりしますよ…


-Mushroom 1pack

-Garland chrysanthemum 1/2

-Aburaage 1

-Egg 1


1. Cut them at suitable size.
2. Put water into a pot enough to cover the ingredients, then add 1 tsp of Katsuo dashi ,1 tbsp soysauce , 2 tsp sugar .
3. Wait for a few minutes until the ingredients are heated,
4. Stir up an egg at high heat.
5. Please add spice according to your taste.


Sorry each spoon is just as well! I totally forgot to memo them!



あーあーあーあーあー

今日も英語で力尽きたー

またしても育児ネタなしー

だらけた脳が活性化されていくうぅぅぅー

(寝る前にさせんでも)


Sooooorry I could not write about childcare again!

To translate English uses up all of my energy.

It activates my brain!!