こんばんは。
今週のプレートディッシュのミニ・メインでご用意しているのは、鶏のピーナツバターソースです。ピーナツバターの甘い味と鶏肉がほっこりと合います。一緒にマッシュポテトと食べると、尚更GOOD!です(*^_^*)
Good evening!
For the mini-main for the plate-dish menu thig week, Chicken Peanut Butter Sauce (Pindakaassaus). The sweet tastes and the chicken meat go quite good and give the gentle flavor and mouth-touch. It is even better when having them together with mash potatoes(*^_^*)
先ずは、鶏肉にスパイスをしてから、 フライパンに少し油(これも特別ブレンド!)を敷いてソテーします。
First of all, fry the chicken meats on the frying-pan with oil (this is special blended oil!), after seasoning with various spices.
これは、特製のピンダカースサウス、ピーナツバターに様々な調味料を足して作ったスペシャルソースです♪ オランダ人の友達に教えてもらいました☆
This is Pindakaassaus, which is made of peatnut butter with blended seasonings... Very special sauce ! - the recipe received from my Dutch friend.
ソテーした鶏肉を煮込み鍋に移して、特製ソースと合わせてグツグツと煮込み始めます。ここからはひたすらガマン(>_<)
Relocate the sateed chickens into the stewing pot and start stewing with the special pindakaassaus. From this moment, only the patience is requried.... just keep watching the stewing.
最後に、やっぱりルクルーゼの鍋に移して仕上げ♪ ぷっくりとソースの沁み込んだ鶏のピーナツバターソースの出来あがり☆★
For finalizing, move them into Le Creuset pot.... the chickens get so tender with the full flavor of peatnut butter sauce richly. Ready ☆☆