超遠距離恋愛~結婚~アメリカ生活  -4ページ目

素敵な名言

私の好きな名言

La parure, quelle science !
La beauté, quelle arme !
La modestie quelle élégance !

Coco Chanel



美しさは女性の「武器」であり、装いは「知恵」であり、謙虚さは「エレガント」である  ココ・シャネル


雪道運転

一昨日の雪が寒くてなかなか全部溶けません・・・。
今日も寒くてマイナス15度位。きっと朝晩はもっと寒かったはず。
そんなんでも、生活の為・・・・今朝は、スーパーに買い物に出たのだけど路面が滑るから怖かった~ドクロ
雪国育ちでない私には運転の仕方がわからないし・・・。

何とか無事に家にたどり着いた時は疲労感たっぷり・・・(笑)ヒヤヒヤドキドキの往復道でしたあせる

スーパーではあまり肉に興味の無い私ですが、今日は少し奮発して高いお肉買っちゃいました。
というのも、Japan eases restrictions on US beef imports とのニュースが先日流れて、こちらの地元紙が「日本が米国産牛肉の輸入規制を緩和したのでネブラスカ民はウキウキ気分」なんて言うのを読んだから。中西部のネブラスカ。ビーフはブランド牛で有名です。聞くところによると"3年くらい前に、地元の大学で日本人相手の牛肉試食会があったらしい。いつか再び日本に牛肉を売れる日が来ることを信じて日本人好みの肉を作る研究を続けてきてそれが報われる日が来た。"との事。

経済の活性になるのだろうから、私も応援とお祝いブーケ1の意味も込めて買っちゃいました音譜

あ、でも私ステーキ上手く焼けるかな?

Shrimp & potato curry

今日は先日、我が家で開催された 「World of Curry Potluck」の中で一番美味しかったカレーのレシピをもらったので今晩初チャレンジしてみました音譜
Potluckに集まった国籍は、 タイ・トルコ・中国・日本・アメリカ・バングラデシュ でした。これだけ揃うとかなり面白かった。カレーをはじめて作った人。作りなれている人。皆それぞれの個性があって楽しくて美味しかった~

ちなみに私は、ベジタブルカレーを作りましたナイフとフォーク 本当は、楽チンだし味もわかっているので日本のカレールーを使おうと思ったら「豚油」の文字が・・・・ガーン メンバーには宗教的にNGな人もいたので慌ててスパイスを調合きらきら!! 出来は普通に美味しかったです。クマコはインドカレー。これはすごく美味しかった。彼のスパイス調合はいつも絶妙ですラブ

でも、そのクマコを上回ったのがこのカレー

  サゲサゲ↓ サゲサゲ↓ サゲサゲ↓ サゲサゲ↓ サゲサゲ↓ サゲサゲ↓ Bon appetit!!

Shrimp & potato curry

Medium shrimp (cooked, frozen) - 15-18.
Red potatoes - 5 (small-medium)
Roma tomatoes - 3
Onion - 1
Cilantro leaves
Spices - Corriander powder (half teaspoon), minced garlic (one teaspoon), chilli powder (half teaspoon), turmeric powder (half teaspoon), Valentina salsa (3 tablespoons), salt (half tablespoon)
Cooking oil - (3-4 table spoons)

Mix the spices with some water to make it like a gravy. Then put the defrosted shrimps in it. marinate for about half an hour.

Boil the potatoes until they are not too hard but firm enough to cut.

Fry onion (cut in medium slices) in oil in medium-high heat for about 3 minutes, then put the marinated shrimps (not all of the gravy spice yet) to fry them together. Stir fry for about 5-6 minutes. Then put the boiled and cut potatoes and tomatoes (slice in small half inch blocks). Fry in medium heat for about 3-4 minutes. Keep stirring. Mix the rest of the spice gravy, stir and cook for about 6-7 minutes until the raw spice aroma is removed. Add some cilantro while cooking. After its done, present on a bowl and sprinkle more cilantro on top. Goes good with white rice. Now keep sniffing and smelling but dare not eat!