みなさまこんにちは。
Hello everyone.
もはやゴールデンウイーク
わたしは、どこにも行きませんが
家の中で世界あちこちの人達と繋がって
ダイナミックに活動しております。
We are already in Golden Week,
I don't go anywhere
but I am working actively in home
with people of the world, on line.
先日の日曜日はオンラインワークショップ
を行いました。
日本の代表的な家庭料理である「餃子」
を世界の友達と一緒に作りました。
I held an online workshop the last Sunday.
We made Gyoza which was one of the
rappresentative Japanese homemade dishes,
together with my friends who live in Japan
and foreign countries.
家で大切な人や家族と一緒に料理をして
貴重な時間を過ごして欲しいという思いで
この企画を1ヶ月以上前から温めて来ました。
My thought was that making Gyoza
with important persons or family
to spend precious time cooking together.
I was planning the workshop
since more than one month.
進行は、イタリア語と日本語でしたので
日本、チェコ、ロシアとイタリアにお住いの
16組からお申し込みを頂き
30名が一緒になって、餃子を作りました。
The workshop was proceeded with Italian and Japanese
language so I've got 16 persons and their family,
all together 30 people in Japan, Czech,
Rossia and Italy.
今となっては、「餃子の皮」は海外でも
アジア食材店に行けば簡単に手に入れることも
出来ますが、現在は閉まっているため
粉から作る方法をお伝えしました。
You can already get easily Gyoza Skins
at asian super market in any country nowadays
but as all the stores are closed now
I taught them how to make it.
Various Gyoza has been made.
様々な餃子が出来ました。
餃子の香りは日本を出発して、シベリアを通って
チェコに降り立って、イタリアへ到着したことでしょう。
Gyoza smell left Japan, passed all Siberia
and Czech then arrived in Italy.
イタリアの素敵なキッチン。
Nice Italian kitchens.
面白いことが起こりました。
わたし達が日本とヨーロッパ間で
餃子を作っている時に、アメリカでは
1月にわたしの日本のパン作りレッスンに来て下さった方が
あんパンを焼かれていました。
One interesting thing has happend.
When I was in workshop between Japan and Europe
one couple of guest who had came to my Japanese
bakery lesson in January from USA, has just baked
marvelous Anpans!
とても感動しました!
I was moved so much!
いつも読んで頂きありがとうございます。
Thank you for visiting my blog.