みろく石本舗かさ國で
購入したスイーツの
ご報告です。
Here is the report about
the sweets that I purchased
at Mirokuishi Honpo Kasakuni.








まずはもちろん
みろく石
Of course、
I purchased Mirokuishi.


110円













餡は自社内工場で
製造しているそうです。
They make the red beans
at their own factory.








とても滑らかで
上品な甘さです。
It’s very smooth and refined.








375 円









直径10cm
ずっしりしています。
It’s 10cm diameter and
very heavy.








柑橘系(ゆず)の餡ですが、
濃厚な甘さです。
It has citrus flavor but
is very sweet and rich.







お菓子屋さんの豆腐
Tofu at confectionery store.

各150円
左から胡麻、抹茶、小豆
sesame, green tea and red beans flavor










お豆腐というよりも
甘さ控えめの水ようかん
という感じです。
It actually tastes like
red beans jelly rather 
than tofu.







抹茶味は、あっさりした
甘みに抹茶のほろ苦さと
香りがして、美味で
ございました。
I liked green tea flavor which
was bittersweet and had
actual green tea smell.







Busshukan  Jam








高野山に来て
初めて知ったこの果実が
とても好きになりましたが、
なにしろ高価でございます。
I fell in love with this fruit, 
which I never knew until 
I came to Koyasan, but
it’s a luxurious price.


150g 600円








佛手柑の香り漂い、
佛手柑本来の甘さが
活かされています。
You can actually smell
and taste the busshukan 
itself.







高野山土産というと、
ごま豆腐、高野豆腐、
やきもち、酒饅頭など
ありますが、
Koyasan offers many 
souvenirs such as
sesame tofu, Koya tofu,
Yakimochi, Sakamanju,
however, 







佛手柑ジャムは珍しいし、
日持ちも(常温で1ヵ月)
しますので、おすすめです。
I would recommend 
the busshukan jam because
it’s very rare and stays fresh
for a month







今回は、
みろく石と高野通宝同様
かさ國の伝統の一品、
ひじり羊羹を
買い忘れました。
I forgot to buy 
Hijiri Yokan, which is
one of their traditional 
sweets.

写真はウェブサイトより拝借。
I borrowed this photo from
their website.







まだ始まったばかりの
高野山での生活です。
My life in Koyasan
has just begun.







高野山名物まだまだ
たくさんありますので、
Koyasan offers so many
local specialities, so







少しずつ
紹介させていただきたいと
思います。
I will continue to introduce 
them little by little.







合掌