フルーツキャンディー試作会
Hello! It’s Yuko!今週の日曜日に愛知一宮メインランドにて夏祭り★フルーツキャンディーを作ろう!イベント開催!イベントに向け着々と準備をしております!先日は、Zoomにてまりこ先生と一緒に試作会を行いました!たこ焼き機をつかって試作したのですが砂糖と水の比率が意外に難しく悪戦苦闘〜どの果物、調理器を使うと上手くいくか実験!どのように作ればよいか模索中です✨このようなイベントがないとフルーツ飴など作らないので娘は大喜び‼️たくさん食べて満足してました〜トマト飴が意外にも美味しくて沢山食べてしまいましたよ。Tanghulu Recipe (Chinese Candied Fruit) - FeedMiThis tanghulu recipe for a popular Chinese candied fruit snack only requires 3 ingredients and has the most satisfying crunch!www.feedmi.org🔵Fruit candy (Ingredients ) フルーツ飴🟢Granulated sugar , Water and fruits🟢 グラニュー糖… 水…フルーツ⭐️We recommend fruits with skin (or thin skin) such as strawberries ,grapes , tomatoes aregood for candy. いちご、ぶどう、みかん(小さいものまるごと)など、皮(または薄皮)付きのフルーツがおすすめです。⭐️Fruits with a lot of moisture are not recommended as they do not stick well to the candy. If you use them, use apples with less moisture or raw pineapple, wipe them dry before candying.水分の多い果物は飴がつきにくいのでおすすめできません。 もし使う場合は水分が少なめのりんごや、生のパイナップルなどの水気をしっかりと拭いてから飴がけしてください。 🔴How to make⭐️PreparationWash the fruits, wipe them dry, and pierce them with a bamboo skewer.🔴作り方⭐️下準備フルーツは洗って水分をしっかりと拭き、竹串で刺す。1. Put granulated sugar and water into the pot.鍋にグラニュー糖と水を入れ、スプーンで混ぜてなじませる。2. Heat on [MED] for more than 10 minutes until the bubbles get big, the mixture thickens, and it turns a light color, then turn it to [OFF].[MED]で10分程度、泡が大きくなってとろみがつき、うっすらと色づくまで加熱したら[OFF]にする。 フルーツに飴がけし、ワックスペーパーを敷いたバットの上に置いて固める。 Coat the fruit in candy and place on a tray lined with wax paper to harden.🟣Points⭕️Mix the granulated sugar and water before heating to make sure they are well mixed.【ポイント】⭕️グラニュー糖と水は加熱する前に混ぜてなじませておきます。If you mix them while heating, they will crystallize and you will not get a nice candy.加熱中に混ぜると結晶化してしまい、きれいな飴に仕上がりません。参加にはお申し込みが必要です。⬆️⬆️⬆️今週末の日曜日!会場でお待ちしてます!