イメージ 1

お庭の雑草取りをしていたら、小さな蕗がたくさん取れました。
あまりに細くて、筋も取りずらいという、手のかかるシロモノでしたが、
そのまま土に還らせるよりは、食べてあげようと思いました。
ほんの少し春を感じるお弁当です。

今日のねこ弁

鮭とわかめの混ぜご飯
コロッケ
ねこファーム産春堀ニンジンのグラッセ
蕗とベーコンの醤油炒め
ホウレンソウとスクランブルエッグ
プチトマト
フルーツ: パイン

Know what Japanese butterbur is?
It is an edible kind of wild glass, and I like its taste.
We have so many of them around, and they aggressively invade our lawns and my veggie garden.
I weeded them out the other day.
Looking the bunch of them, I decided to cook them although they were very small.
It tastes spring; a little bitter taste that lingers in your mouth.

Today's nekoben

rice with sockeye salmon and wakame
potato croquette
carrot cooked in butter and sugar
stir fried Japanese butterbur with bacon
spinach and scrumbled egg
small tomato
fruit: paine apple