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今週、夫の仕事の関係でお弁当を二日連続でお休みしました。
朝、せっかく1時間遅く起きても大丈夫、なのに、やっぱり6時に目がさめちゃうんですよね。
昨日は夫は会社の近くのお弁当屋さんで500円の幕の内弁当を買ったそうです。
これがなかなか美味しかったそうで、おかずが少しずつたくさん入っているのも気に入った様子。
今朝もNHKのニュースで激安弁当の紹介を見ました。
  とにかく大量生産することでコストを押さえている大手スーパーの激安280円弁当。
  独自の仕入れ先を開拓し、労を惜しまないことで実現した小さなお弁当屋さんの350円弁当。
ねこは出来合いのお弁当は美味しくない(値段のあたいがない)と思っていましたが、
そんなこと、もうなさそうですね。
知恵と工夫で安くてよい商品が開発されるのは「不況中の幸い」。
ただ、毎回お弁当を買ってたら、ごみになるお弁当のケースが増えちゃうけどなー。
ねこ弁は高くつくし労力もかなり使いますが、食べさせる側として、気持ちがいいから作り続けます。
500円の幕の内弁当に負けないように、また頑張るぞー。

今日のねこ弁

ひつまぶし(アサツキの小口切りとわさび別添え)
金平ごぼう
味付け昆布入り卵焼き
小松菜と小揚げの煮びたし
湯剥きトマト
フルーツ:デコポン

When the economic bubble bursted, almost twenty years ago,
we learned a lot rather than loosing.
It could have been worse, a lot worse, if the bubble lasted longer.
With the burst, we awoke to find the real value of things.
When we had much money, we didn't worry how much we're paying,
nor we never verified the cost for goods and services.
But when we don't have much money, we've got to be cost-conscious.
In the midst of the latest recession, same things are happening.
It is prominent with the cheap bentos these days that tast good.
Utilizeing wisdom and ingenuity, cheap is no longer equal to low quality.
K bought a bento at a bento store yesterday, and said it was more than he expected.
And I wonder if I should give up my old belief that hand made is the best,
and start buying bentos...
No, no.
I know it is better for K's health if I make it, and I hate to use disposable containers;
enough reasons for me to keep trying harder to beat the cheap-tasty-bento.

Today's nekoben

rice cooked with broiled eel (with wasabi and shredded onion)
burdock root and carrot, stirfried with soy sauce and sesami
baked egg with seaweed
leaf vegetable with fried tofu
peeled tomato
fruit: orange