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7割引の飛騨牛のロース薄切りを発見!
でも、罰当たりな話ですが、夫は特売の高級牛肉はもう飽きたとか。
飽きたと言いつつ、あまりのお買い得感に思わずカゴに入れる当の本人。
でも、そこは食のセンスの良い夫。
「マジックブレード(夫がTVショッピングで買った小型フードプロセッサのようなもの)で
ひき肉にしてハンバーグにしたらいいよ。」
ねこは思いもつかなかったお料理方法です。
電動で挽いちゃうと熱が加わるよなぁ、とたいした根拠はないのですが美味しくないような気がして、
いつもより早くおきて、よく研いだ包丁でみじん切りにして、ハンバーグにしました。
脂身の無いところだったので、かなりあっさり系で、なかなか良いお味でした。
が、労力を考えると、たまに、しか作れませんが。

今日のねこ弁

ごはん
牛肉のハンバーグと特製ソース
ナスとトマトとチーズのグラタン
スナップエンドウ
アンパンマンポテト
フルーツ:キウイ

We often go late grocery shopping on our way home.
Stores try to sell processed foods and packed meat and fish before the store closes for the day,
and start discounting after seven or eight.
We encounter the sale quite often.
K loves to check the meat.
We've had enough expensive Japanese beef on sale so far,
yet he still grabs one when he founds them.
He just cannot passes by.
With his request, I minced Japanese beef he found, and made hamburger.
Minced beef is hard to find nowadays (don'no why), and it tasted good.

Today's nekoben

rice
beef hamburger with special sauce
baked eggplant, tomato, and cheese in white sauce
sweet peas
fried mashed potato
fruit: kiwi fruit