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年末年始の予定が入り始め、胃もお疲れ気味の夫。
それで今日は久々の麻婆豆腐丼にしました。
クリスマスイブには似合わない選択だったかもしれませんが…。
いつも赤味噌なんて常備していないので、合わせ味噌で作っていましたが、
今回はあったんですー。
やっぱりちょっと本格的な味と色になりますよねー。

今日のねこ弁

寒天ごはんと麻婆豆腐
ねこファーム産雪の下ニンジンとコンビーフのサラダ
フルーツ:パイン


I don't remember eating 麻婆豆腐 in the States.
It's a famous Chinese dish of tofu, cooked in hot miso-sauce with minced pork and leek.
Maybe it was always on the menu, but I could not recognize the dish in English.
Or, is it a Japanese-Chinese dish, that got popular only in Japan??
Since we've been eating too much for special holiday occasions,
I thought it would be good for our stomach to have tofu for lunch.

Today's nekoben

rice, cooked with seaweed powder
tofu, cooked in hot miso-sauce
carrot salad with canned beef
fruit: pineapple