大根を沢山収穫しましたが、さて、どうやってお弁当に入れようか…。
結局、我が家の定番:豚肉とじっくり柔らかく煮込んだものと、大根の葉のピリ辛炒め。
こうやって上から下までしっかり食べるのが体にもいいそうです。
(マクロビオティックではこれを「一物全体食」と言うそうです。)
今日のねこ弁:
栗ごはん
サンマの蒲焼(缶)
大根、長ネギ、豚肉のこっくり煮
大根の葉と厚揚げのピリ辛炒め
デザート:リンゴ・ナシ
We've pulled out lots of daikon radish yesterday at the neko-farm.
That's what you see in the neko-ben today.
I cooked the root part with pork and simmered over a low heat for an hour.
I also cooked the leaf part with fried tofu and hot red pepper.
When you buy daikon at supermarkets, you cannot have fresh leaf part all together.
This is one of farmer's privileges.
Today's nekoben:
rice, cooked with chestnut
canned saury cooked in soy sauce
daikon radish, reek, and pork, cooked in soy sauce and sweet sake
stir fried daikon leaf, fried tofu, and hot red pepper
Dessert: apple and pear