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生鮭が出回る季節になりましたね。
毎年この時期にはお母さんから教えていただいた、焼き鮭の味醂とお醤油漬けを作ります。
もちろんチャンチャン焼きも。
今回はご飯なしのチャンチャン焼き。
ちょっと味が濃いかな、と思い、お豆腐をつけ合わせにしました。
今日のねこ弁:
鮭のチャンチャン焼き
お豆腐とひじき煮の混ぜ込みハンバーグ
茶豆の甘煮
デザート:リンゴ、ブトウ

Our favorite salmon recipes are the ones I got from my mother-in-law.
We need unsalted fillets for the recipes.
So, it is around this time of the year that I make them.
One is grilled salmon marinated in soy sauce and sweet sake soup.
We also love chan-chan-yaki (stir-fried salmon with butter, vegetables, and miso sauce)
which I made for today's bento.
This is one of the Hokkaido's local foods, as most of the salmon dishes are.
Today's nekoben:
salmon chan-chan-yaki
baked tofu with seaweed and vegetable
sweet beans
Dessert: apple and grapes