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週末は遊びすぎて(また!)お買い物にも行かず…
保存野菜しかなかったので、天ぷらにしました。
タマネギは最近佐賀産のやわらかいものが多く出ていますね。
北海道はあの、皮の茶色いしっかりした球がお馴染みなのですが、
この時期はどこのスーパーでも見かけません。
それぞれ適したお料理がありますが、天ぷらはやわらかくて甘い佐賀産のものが美味しくて好きです。
水分が多いのでちょっとペッタリした天ぷらにはなりますが。
今日のねこ弁:
寒天ごはん
ゴボウとニンジン、タマネギと桜海老の掻き揚げ
サツマイモの天ぷら
ホウレンそうとベーコンの炒め物
生タラバカニの身入り(!)卵焼き

Since we were away from home during the weekend,
I had no fresh vegetable in the fridge but some root veggies that I always stock.
And I made tempura with them.
For tempura, I prefer using a white big juicy kind of onion that is mainly grown in the south.
Here in Hokkaido, they grow brown type, which I use for almost any kind of dish.
Japanese islands extend north and south, and that bring us the benefit of varieties in foods.
Today's nekoben:
kanten rice
tempura of burdock root + carrot, onion + small shrimp, and sweet potato
stir fried spinach and bacon
scrambled egg with crab meet