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Rolled cabbage, ground meat rolled in cabbage leaves, are popular dish in cabbage season.
Although autumn cabbages suite for that dish better, I made it with spring cabbages
to warm ourselves in these chilly days.
On the day before, we had it in clear soup.
For a second day, I usually add white sauce or tomato sauce to it and simmer.
This time, I made it demiglace sauce.
Rolled cabbage is not a simple dish to make, but you can enjoy in different sauces
for a couple of days.
Today's nekoben:
kanten rice (nori sheet in-between)
saury cooked in soy sauce and sugar
rolled cabbage and broccoli in demiglace sauce
buttered carrot
Dessert: grapefruits

春キャベツの季節ですね。
野菜サラダなどで生で沢山食べたくなる季節…、なはずなのに!
北海道は寒くて、目下のところそんな気になれません!
ロールキャベツの温かさが恋しくて作りました。
一日目はコンソメスープであっさりと。
二日目はホワイトソースかトマトソースにしたりしますが、
今回はデミグラスソースにしてお弁当にも。
時間のかかるお料理ですが、味を変えて何度も食べられるところがいいですよね。
今日のねこ弁:
寒天ごはん(のりはさみ)
サンマ缶
ロールキャベツとブロッコリーのデミグラスソース煮
ニンジンのグラッセ
デザート:グレープフルーツ