サンマを解凍し、ショウガと酒と醤油につけ、一度竜田揚げに。
フライパンで煮立てた甘ダレにからめてサンマの蒲焼弁当のできあがり。
せっかく生のホウレン草が美味しい時期なので、慌てて冷凍庫のホウレン草も解凍しました。
今日のねこ弁:
寒天ごはん
サンマの蒲焼
ホウレン草とベーコンのバター炒め
トマトのオリーブ油焼き
ジャガイモとチーズの重ね焼き
デザート:グレープフルーツ
OK, I'm still working on that emptying-my-freezer project.
Today, I thawed a saury and boiled spinach.
It's not wise to freeze so many foods because you have to eat frozen vegetables
when they are already in season.
Today's nekoben:
kanten rice
deep fried saury in sweet soy sauce
stir fried spinach and bacon in butter
grilled tomato with olive oil
baked sliced potato and cheese
Dessert: grapefruit