お弁当に入れることができたら、お野菜を簡単に詰め込めるのですが…。
多分、彼は生々した野菜のバリバリした食感が嫌いなのだろうと思い、浅漬けの野菜をごま油で炒めてみました。
あ、食べた!--動物に餌を与えるようなものです(笑)。
もともと野菜がしんなりとしていますから、
普通の野菜の油炒めよりも少ない油で炒められます。
ごま油の香りがして、なかなか美味しくてヘルシーではありませんか。
そんなことで夫御用達の漬けものの炒め物がときどき登場するようになりました。
今日のねこ弁:
寒天ごはん+ふりかけ
ハンバーグ
アンパンマンポテトのフライ
漬物のごま油いため
トマトとスナップエンドウのチーズ焼き
My husband does not eat tsukemono, Japanese pickles that are salted and pressed.
He probably does not like the taste of raw vegetables.
So I stir fried tsukemono with some drops of sesame oil.
He said he liked it.
Good thing is that the salted vegetables are already soft, and you just need to lightly stir fry it
with a very small amount of oil.
It is healthy, and it became a convenient recipe for me
to put more vegetables into his small lunch box.
Today's nekoben:
kanten rice
hamburger
fried potato
salted and lightly sauteed vegetables
tomato and sweet beans baked with cheese