今回は小麦粉にカレー粉を混ぜて水で溶き、サバをくぐらせて揚げました。
サバのような脂の多い魚は、カレー粉がよく合い、美味しかったです。
次回はもう少し切り身を小さくして、粉をたたいてカリッと揚げたいな。
オニオンリングは一枚一枚見事に外れて失敗しましたが、
衣をもっとしっかりしたものにしないと駄目ですね。
改めて、モスのオニオンリングの技術に感心しました。
I like mackerel.
However, there're not so many recipes for the schmaltz fish.
Yesterday, I heard Mom and my elder sister talking about a cooking program
they saw on TV.
You just curry-powder small fillet of mackerel, and deep fry.
It sounded good, and I tried it right away.
I liked it a lot.
I mixed flour and curry powder with water this time.
But to make it real crisp, I'd just powder the fish next time.
今日のねこ弁:
寒天ごはん
サバとタマネギのカレー粉揚げ
アスパラガス
ハンペンのチーズとホウレンソウはさみ
デザート:キウイ
Today's nekoben:
kanten rice
deep fried mackerel (curry flavor)
boiled asparagus with mayonnaise
Dessert: kiwi fruit
fish sausage with cheese and spinach