数日前に煮たものですが、味を濃く作っておくとずいぶん長持ちして助かります。
月曜日には鳴門巻きで夫を苦しめたので、今日こそはサンマを美味しく食べてもらうゾ!
帰宅して早速感想を聞くと、ちょっとショッパめだったそうですが、美味しかったとのこと。
ほっ!
やっぱり夫が美味しいって言ってくれるのが一番うれしいです。
今日のねこ弁
寒天ごはん
サンマの醤油煮
鶏ひき肉のコロッケ
根菜類の煮物
I boiled saury in soy sauce four days ago.
It's one of the Japanese wisdom to cook foods in soy sauce,
and they become preservative foods.
I started boiling the fish with vinegar and water in a pressure cooker,
so that the main bones get soft.
Then, drained the fish, and boiled in soy sauce and sugar.
Today's nekoben:
kanten rice
saury boiled in soy sauce
deep fried mashed potato and minced chicken
root vegetables boiled in soy sauce and rice wine