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またまた美味しいご飯をお届けいただきました。
今回はお父さんがインターネットでホッキご飯のレシピを探し、お母さんがお料理してくださったものです。
ホッキとホタテのおだしが効いた、とても美味しいごはんでした。
ごちそうさまです!
お味噌汁は甘い野菜をたくさんつかって、甘いお味噌汁にしました。
今日の味噌汁:昆布だし、麦・合わせ味噌、タマネギ、ニンジン、キャベツ、サツマイモ、ジャガイモ、きのこ

Pseudocardium sachalinense is a Bivalvia, popular sushi-item in Hokkaido.
They grow the shells over 10 cm before harvesting,
but it takes more than 20 years to get to the size.
Nowadays, you can enjoy the shellfish raw in Tokyo or other southern part of Japan,
but it is still expensive and scarce (especially the fresh ones).
You have to come visit Hokkaido to really enjoy the taste.
This weekend, my parents in raw cooked rice with the seashells and kindly shared with us.
Today’s miso-soup: Konbu soup, two kinds of miso, onion, carrot, cabbage, sweet potato, potato, mushroom