real food in Japan, real culture in Japan,

real food in Japan, real culture in Japan,

料理、日々の暮らし、時々アラビア語

Amebaでブログを始めよう!
開きつつある桜を眺めながらの朝ごはん。
これから二週間から三週間、毎年の楽しみ。
主人の大好物のお赤飯を食べる事にしました。
これは、よね八で買いました。

Breakfast for Hanami is sticky red rice.
This is not made by me.I bought Yonehachi at Tokyo Toyoko.

{5236D669-E6E1-45F4-A30F-03EE63D64000}

ツナとレタスのサラダは、あっさりとオリーブオイルとお酢、塩コショウのドレッシング。
ドレッシングはいつも自家製。その時々の気分で作る。

This is salad lettuce and tuna 

{D70D071B-ABCC-4A86-B9B6-26D776C39B2E}

温奴

Hot tofu and green onions.

{C609C3AC-FAF5-4D88-ACA8-D963AAB83D5F}

大根、油揚げ、ワカメ、八丁味噌のお味噌汁

Miso soup Japanese radish ,oil raft,seaweed .Miso paste is Haccho miso what is famous in Nagoya.


{C1F4EF65-A64E-43E0-98F9-3D5C295E0007}

さつまいもと人参のきんぴら
Kinpira sweet potato and carrot 


{66B84C70-330F-4130-9F00-BD66604E4314}


アイスのほうじ茶
Iced roasted green tea

{A755A7FA-B653-4727-BC18-E85A3E5D27E8}