シドニーオーストラリアではここ数年、抹茶がとても流行っています。そこで、自分はお茶屋として、シェフやカフェオーナーなどに、まず始めにお茶のエジュケーションをしてから、一緒にメニュー開発やお茶の使い方など提案しています。

今回はもう、すでに4店舗カフェをやっているdevon cafe グループがまた、シドニー中心部に5店舗目のお店を今日オープンしました!
インスタは@devoncafe

そこでは、火入れを強くした八女抹茶を使っていただくことになり、夕べはオープニング前に完成したデザートの試食をさせていただきました!
いちごとドライマンダリンとの組み合わせに、ジャージーミルクを使って作った香ばしいリッチな抹茶のアイスをブリオッシュの甘い風味のトーストにのせたデザートです!フルーツと抹茶の相性が、よく、バランスのあったシェアできるデザートでした!シドニーに来たらぜひ試してみてくださいね!

My job as a tea manufacturer is to educate and advise chefs and cafe owners of how to use our teas in their menus. Devon cafe opened they’re 5th store in central Sydney this weekend and I had the chance to try one of their newest creations using our Yame matcha.
They’ve made everything in house, a brioche toast topped with a rich matcha gelato made from the best jersey cream along with strawberries and dried mandarin pieces. A rich but balanced dessert a good date night dessert to share. Check out their new store DOPA by @devoncafe