息子達の4歳の誕生日に
バナナパッションフルーツケーキと
バナナココナッツケーキをつくりました。
簡単に作れるケーキ
アレルギー対策用のケーキレシピを
探している方のために
基本となるバナナケーキのレシピを
載せておきます。
Banana Cake
<Ingredients >
*This will make a cake 7cm x 6cm x 17cm
Please adjust the amount depending on the size of your cake
<A>
Plain Flour - 3/4cup (1Cup=250ml)
Baking Powder -1/2 Tbs (7.5ml)
Salt - Little bit
<B>
Canola oil or Vegetable oil - 1.5Tbs
Soy Milk – 1.5Tbs
Honey(or Maple syrup ) – 3Tbs
100% Apple juice or Soy Milk -3Tbs(豆乳をつかったほうがふんわり、もっちりします)
Banana puree – 100g~150g
Vanilla Extract – little bit
*Add other cut fruits(pear, apple, peach etc) as required.
<Steps>
1 Mix Plain Flour, Baking Powder and Salt together using a hand whisk. <Mix A>
2 Then, mix the rest of ingredients in a different bowl using a hand whisk.<Mix B>
3 And mix it<B> into flour mix <A>.
4 Bake it at 180℃ for 20-25minutes.