2月3日は節分でした。
節分に食べるものは恵方巻きですね。
僕は毎年食べますが、皆さんも食べましたか?
外国人向け料理教室を主催しているMASASHIです。
先日、日本語学校の学生さんに、
巻き寿司の作り方を教えました。
彼女達は日本料理を教わったことがありませんが、
初めてなのにとても上手に作りました。
何度か作ったら、寿司ロールマスターに
なれるかもしれませんね。
僕は英語をほとんど話せませんが、
彼女達は日本語を少し話せましたので、
教えることができました。
彼女達は日本に来てたったの4ヶ月で、
日本語を話せるなんて信じられません。
彼女達は仕事をしながら
毎日必死に勉強しています。
僕も見習わなければいけませんね。
レッスン中は、彼女達の母国のことや
日本のこと、趣味などを話しました。
会話も弾んでとても楽しい講座になりました。
彼女達は毎日忙しいですが、時間があるときに
寿司作りにチャレンジしてもらえたら、
僕は本当に嬉しく思います。
参加してくれてありがとうございました!!
February 3rd was "Setsubun".
What you eat in Setsubun is "Eho-maki".
I eat every year, did you eat too?
I'm MASASHI, hosting a cooking class for foreigners.
The other day, I taught a Japanese language school student how to make sushi rolls.
They have never learned Japanese cuisine, they made it very well.
If they make it several times, they may become a sushi roll master.
I can hardly speak English, but they could speak a little Japanese, so I was able to teach.
I can't believe they can speak Japanese only four months after coming to Japan.
They study hard every day while working.
I thought I should learn from them.
During the lesson, we talked about their home country, Japan, and hobbies.
We have a great conversation and it was a really fun lesson.
They are busy every day, but I'm really glad if they have time to try sushi making.
Thank you for participating!!
「昆布?それって何ですか?」
"Konbu? What is it?"
「ご飯とお酢を混ぜるの難しいかも~」
"It may be difficult to mix rice and vinegar."
出汁の量は正確に量ります。
They measure the amount of dashi accurately.
「あーっ!写真撮ってる~」
"Oh! You're taking a picture."
2人とも上手に料理しました。
They cooked very well
とても楽しい時間でした。ありがとうございました!!
It was a very fun time. Thank you very much ! !
こちらは家庭でも作れる和食料理を学びたい外国人(訪日・在日)向けレッスンです。
*レッスンの内容
お寿司をメインに、手軽に作れる美味しい和食をお教えいたします。
和食の基本、出汁の作り方なども覚えられます。
プロフェッショナルの調理技術や知識を学ぶことができます。
レッスンは日本語で行いますが、英語と日本語を併記したレシピを使います。
デモンストレーションを交えて丁寧に教えるので、初心者でも安心して調理できます。
楽しく調理ができるようなメニューです。
*こんな方に
食べるのが大好きな方
和食に興味があるけど、作り方が分からない方
和食を作ってご馳走したい方
いままで自国でも料理をしたことが無かった方でも大歓迎です
We will teach you delicious Japanese cuisine that can be easily made, mainly sushi.
You can learn professional cooking skills and knowledge.
It is a menu that makes cooking fun.
*I recommend it to such people
The people who love to eat.
If you are interested in Japanese cuisine but do not know how to make it.
Those who want to make Japanese cuisine and treat people.