伊勢エビ🦐の水揚げ量が日本一の大原漁港🦐🐙🦑🐟にある「船頭の台所」






なかなかチャンスに恵まれなかった汗のですが、やっと今日行ってきましたアップ







メニューを見ると25分かかる時計と書いてあるけれど、どうにも気になって「タコ飯」🐙 頼んでみました





すると意外にも25分も待たず時計に釜に入ったタコ飯🐙が運ばれてきました





シメたぞ!と思ったら、固形燃料メラメラが消えるまで待ってください✋って言われてしまいました





とにかくひたすら我慢😆





吹きこぼれる汁と共に芳しい出汁の香りがする湯気が立ち昇り、食欲を刺激しますアップアップ







もう限界だぁと思ったら、店員さんがゲソ🐙の天ぷらとお刺身を運んできてくれました





そしてまさにその瞬間、待ちに待った固形燃料メラメラが燃え尽きました





蓋を開けるとコロコロとしたタコがふっくらと炊き上がったご飯の上に載っています音譜アップ







いやぁこりゃうまいアップアップアップ





あっという間になくなっちゃって、釜の表面にこびり付いたお焦げを一粒残らずこそげとりいただきました





お刺身もゲソ🐙の天ぷらもとにかく美味しいです





ご馳走様でした😋





こうしている今もあのタコ飯🐙の味が蘇ります





またすぐ戻って来ます😄






門之助🍉




Located right in front of Oohara Fishing Port which has a largest catch of Japanese Lobsters, “Sendo no Daidokoro” is the well known seafood restaurant I had been wishing to visit.


I was lucky enough to have a chance to go there today.


I ordered “Tako Meshi” (octopus and rice pilaf cooked in a n iron pot) which says “Takes 25 minutes to be done”.


But luckily it was served quite promptly but to my dismay, the waitress told me to wait until the solid fuel burn out.


I need to be patient for 25 minutes.


Steam with pleasant aroma blew out from the pot and stimulated my appetite.


When I thought “That’s it! Can’t wait anymore!”, the waitress brought me sashimi plate and octopus tempura.


At the exact moment, the solid fuel burnt out.


Wow, what a timing!


The first thing that caught my eyes when I opened the wooden lid of the pot was delicious looking diced octopus on fluffy cooked rice.


Wow!


Yummy!


As I was scraping off the scorched rice from the pot, when I noticed, it’s all gone.


Sashimi and octopus tempura were all excellent.


Thanks a million for serving me such a wonderful lunch.


The delicious flavor of Tako Meshi comes back to me even now.


I’ll be back again soon!