京都の会社設立屋が送る時計 ハワイ語辞書"
Aloha みなさま:

ブログを閲覧頂き、誠にありがとうございます。

ハワイ、オアフ島で「シェフ宅にホームステイ」というプログラムをホストしております。
住みながら英語と料理、文化を学べます。


シェフ宅ホームスティ情報は☆こちら
☆から。


震災後、NPO Club Casa Della Dolce Vitaを設立。
ボディーケア、料理、アートを通じて東北支援を続けております。

NPOのプロジェクト
「Project ManaB」はフェイスブックからご覧いただけます。

https://www.facebook.com/ProjectManaB

チャリティーマッサージ(毎月10日)
https://www.facebook.com/massageprojectforjapan

ファームでボランティア(毎週火曜日・木曜日)

クッキングレッスン体験(毎週水曜日・土曜日)
ワイキキでハワイ料理を学ぼう!
http://ameblo.jp/casadelladolcevita/entry-12044874218.html

ビーチクリーンアップ(月1回)

クックブックプロジェクト

クックブックプロジェクトの詳細はこちら
から。






プロジェクトに関するお問い合わせは
Casadelladolcevita@gmail.com

までお気軽にメールくださいませ。

1 | 2 | 3 | 4 | 5 |最初 次ページ >>
2017-10-15 09:16:06

You can pig out at Piggy Smalls

テーマ:ハワイのレストラン&食情報

I had lunch with my favorite moms. They were shopping in Kakaako so we went to Piggy Smalls.
大好きなママたちと待ち時間にランチ。カカアコにいらっしゃったのでPiggy Smallsに行ってきました。


[Burmese salad]
green papaya, tomato, fried garlic, sesame, peanut, sprouting seeds, preserved lemon, serrano pepper, fermented lahpet dressing


Vegan Pho (we topped smoked brisket.  Forgot the picture but it was yummy!)
ヴィーガンのフォーにブリスケットをトッピング(肉の写真忘れたが、うまっ^^)

Chicken Pho.

We added some rice to the soup at the end to finish all the soup stock.  We are Japanese after all.
このスープをごはんで〆るのは流石日本人^^。

We pigged out. ;)
食べ過ぎた。^^

 

AD
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-08-24 21:10:01

ファームからテーブルの日

テーマ:愛する日本・Project ManaB

On Tuesdays and Thursdays we visit Ha'ehuola farm to harvest fresh fruits and vegetables to cook for that day. 
火曜と木曜日はファームで採れたてのフルーツや野菜で調理する日。
Bell peppers.
ピーマンはベルペッパーと言います^^。
Green papayas, carrots, Roman and Manoa lettuce, petite tomatoes, etc.
本日はグリーンパパイヤ、人参、ロメインやマノアレタス、プチトマトなどがありました。

We also stop to get fresh eggs for making pasta. 新鮮な卵も養鶏場で買ってパスタを作ります。
Antipasta while waiting.
待ってる間におつまみ。

Green Papaya salad -Italian style.
グリーンパパイヤサラダをイタリア風に仕上げる。
Fettuccine alla carbonara. Instead of bacon we use uncured Salami (no preservatives).
フェトチーネのカルボナーラ。うちはベーコンでなく保存料の入ってないサラミを使います。

I forgot the picture of Gelato...LOL 
ジェラートの写真忘れた爆

Themail proceed from the cooking lessons are donated tof our owe NPO which support people from Tohoku. Please feelet free to contact us about the lessons.お料理レッスンの収益は東北支援の我がNPOに寄付されます。どうぞお気軽にお問い合わせくださいね。
AD
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-08-14 03:35:23

ハワイで料理してみよう

テーマ:お料理教室in Waikiki

Yoko who took the cooking lesson before introduced us to a lovely couple.
以前ハワイアン料理を習いに来てくださった、

福岡でお菓子教室をなさっているYokoさんに素敵なカップルをご紹介頂きました。
Yoko's blog 彼女のブログはこちらから。
桜坂AZUL

Ono kun with apron - great assistant. The sock monkey was born in Higashimatsushima, Miyagi.
おのくんもエプロンしてアシスタント。おのくんは東松島生まれのソックモンキーです。


We made Lomilomi Salmon, Lomilomi salmon cheesecake salad with honey mustard dressing.
ロミロミサーモン、ロミロミサーモンのチーズケーキサラダ、ハニーマスタードドレッシング。

We tasted 4 different Laulaus.
本日は4種類のラウラウを食べ比べて頂きました。

The couple said they don't usually cook at home.
Why not try something different while you are on vacation in Hawaii?
普段料理あまりしないけど、ハワイで挑戦!なんてのもいいと思います^^。

The proceed of the cooking lesson is donated to our own NPO Club Casa Della Dolce Vita, which support Tohoku area in Japan.
料理レッスンの収益は東北支援の独自NPO Club Casa Della Dolce Vitaに寄付されます。

We look forward to your participation.
レッスンのお問合せは気軽にメッセージくださいませ。

AD
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-07-16 14:59:20

Four seasonのサンデーブランチ

テーマ:ハワイのレストラン&食情報
We went to check out the Sunday brunch at Four seasons hotel in Koolina.
フォーシーズンホテルのサンデーブランチに行ってみました。
All you care to drink Bloody Mary and Pina Colada.
ブラディーマリーとピナコラーダ飲み放題。
Add beer for red eye :)
ビールを加えてレッドアイに。^^
Oyster, crab and shrimp bar.
オイスター、カニとシュリンプバー。
You can taste several different kinds of oysters.
数種類のオイスターが味見出来ます。
Fresh local fruits Papaya, Pitaya, Longan, star fruits, Jack fruits, etc.
パパイヤだけでなく地産のピタヤやロンガン、スターフルーツ、ジャックフルーツなどもありました。
Poke Bar.
ポケもソース4種と魚が4種選べます。
Caviar!! Gravlox, smoked salmon.
キャ! キャビア!! 2種類のサーモン。
Noodle station (soba, somen, cold Chinese noodles)
お蕎麦、素麺と冷やし中華のヌードルバー。
Prosciutto and melon, marinated veggies. プロシュートやマリネ、サラダ。
Lobsters, NY steak, filet mignon, lamb chop. ロブスター、NYステーキ、フィレミニョン、ラムチョップ。

I dI'd not take other pictures like egg station, breakfast  (bacon, eggs benedict, grits, etc.) and desserts.
他にも卵のステーションや朝ごはん(ベーコン、 エッグベネディクト、グリッツなどなど) デザートたちは写真撮り忘れました。

It's pricey at $65 but it was well worth it.
Great job Four Seasons!
65ドルでお高めですが、充分価値があります。フォーシーズンさんありがとう~!!
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-06-16 14:22:27

Ono Hawaiian food

テーマ:ハワイのレストラン&食情報
Ono Hawaiian food, restaurant near Waikiki is closing after 57 years in business.
ワイキキの外れにある、オノハワイアンフード、57年営業後、8月でクローズだそうです。
They are always busy, though.
いつも賑わっているのにな。。。
Chicken Watercress soup.
Laulau.

We usually make Hawaiian food at home so we don't eat out Hawaiian food. But we did visit for nostalgic value.
普段から作るので外食しませんが、記念に行っておいた^^
いいね!した人  |  コメント(2)  |  リブログ(0)
2017-06-07 20:24:05

コーヒーとスィーツのコラボ

テーマ:ハワイのレストラン&食情報
Aloha coffee lab sells fresh roasted Hawaiian Coffee and holds lessons on hown to best serve them.
アロハコーヒーラボさんは新鮮なハワイ産のコーヒーの販売、美味しい淹れ方レッスンをなさってます。

They just finished renovating their Lab, so we joined their coffee tasting event.
今回改装お披露目。試飲会を開いて頂きました。

They created their original blend and started selling today as well (they were only featuring single origin coffee before)
新しいラボのオリジナルブレンドも本日販売開始(以前と変わらず単一の豆種たちも味わえます)
The shapes amongs Hawaiian coffee are very different.
ハワイ産でも種によって豆のサイズが全然違います。
I made (what I imagined go well with coffee)
コーヒーのイメージで

Haupia with coffee berry juice
コーヒーベリージュースのハウピア
Red wine chocolate cake
赤ワインのチョコケーキ
Dry Calimyrna figs and cinnamon
ドライイチジク&シナモン

を作ってみました。

Poi baquette with
Prosciutto, carrot leaves pesto and spinach. Hemp Mayo on side.
ポイを練り込んだバゲット
プロシュート、人参の葉っぱのペスト、ほうれん草。好みでヘンプマヨと。

I love coffee over tea. :)
私はコーヒー派だ笑
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-05-31 09:40:12

Farm to table lunch

テーマ:ハワイ生活・スローライフ
Today's harvest: Mangos (Hayden
and common), Papayas, Zabon, Lilikoi.
Carrots and Kale.
We also tasted Noni. 
本日はマンゴー(ヘイデンとコモン)、パパイヤ、ザボン、リリコイ、人参とケールを収穫。ノニも食べてみました^0^

 
We made 
Green Papaya salad
Lomilomi Salmon
Garlic shrimp from Kauai
Haupia
本日はグリーンパパイヤサラダ
ロミロミサーモン
カウアイガーリックシュリンプ
ハウピア
を作りました。
 
Thank you Hanagumi family
はなぐみファミリーさん、ありがとう~
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-05-21 11:58:46

Great knives

テーマ:ホームスティ&調理メニュー

We are introducing the handmade knives from Kumamoto to our homestay program.新規のホームステイのお客様に
熊本の職人さんの手作り包丁をプログラムの一部に組み込みました。

When I met these knives, it made me wonder what my kitchen life was all about without these knives. LOL
わたしがこれまで使った包丁の中で一番感動しました(この包丁を触ったとき、これまでの包丁は一体何だったのかと思ったくらい笑)。

You can have a good knife forever. It is the most important thing in the kitchen. We hope that you can always feel and remember cooking with us in Hawaii every day, even after you leave Hawaii :)
包丁は一生付き合えるもの。そしてキッチンで一番大事なもの。ハワイから帰っても毎日使って一緒に調理したことを感じ続けて頂きたい^0^。
いいね!した人  |  コメント(1)  |  リブログ(0)
2017-05-19 07:22:29

ハワイ料理を学ぼう

テーマ:愛する日本・Project ManaB
I had an opportunity to cook with a food stylist.本日はフードスタイリストさんとCasaでプライベートレッスン。
Lomolomi salmon and lomilomi salmon cheesecake salad.
We added Kale and Mango from the farm we visited today.
今日はファームで採れたケールとマンゴーを添えて。
I forgot the picture of Laulau...LOL
ラウラウの写真がない笑

After we came back from our trip and I really felt I was home when I ate Poi and Laulau.  It resonates with my soul. LOL
旅から帰ってきてラウラウとポイを食べた時、ハワイに帰って来たことを実感しました。私のソウルフードだ笑

The proceeds from the lesson go to our NPO which supports Tohoku recovery in Japan.
料理レッスンの収益は東北支援の独自NPO Casa Della Dolce Vitaに寄付されます。

I look forward to your participation.
みなさまのご参加、お待ちしています。
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-05-14 22:32:44

南山技魯技魯レストラン

テーマ:ハワイのレストラン&食情報
It was my first time visiting Nanzan Girogiro. They are also in Paris besides Kyoto.初めて南山技魯技魯に行く機会がありました。ハワイだけでなくパリにも店舗があるそうです。



Beautiful plates to accommodate beautiful food.お料理もだけど、器も素敵。
I was wondering where I knew the gentleman (left) from, we used to be next to each other at the farmer's market. :)
どっかで見たことあるなと思っていたら、ファーマーズマーケットで毎週お隣だった男性笑。
Burdock cream sauce.ゴボウのクリームソース^0^。    
Such details in everything, that's Japanese Kaiseki Style cuisine.
どれもきめ細かい、懐石料理。

Only a course menu($65) which changes every month.
コースのみ(65ドル)、毎月メニューが変わるそうです。

I went there for my dear friend's birthday, but I felt like visiting again with Frankie.
☆☆☆☆
今回は大切なお友達のバースデーディナーでしたが、わたしがフランキーを連れて来たいと思える素敵なレストランでした^0^
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |最初 次ページ >>

AD

ブログをはじめる

たくさんの芸能人・有名人が
書いているAmebaブログを
無料で簡単にはじめることができます。

公式トップブロガーへ応募

多くの方にご紹介したいブログを
執筆する方を「公式トップブロガー」
として認定しております。

芸能人・有名人ブログを開設

Amebaブログでは、芸能人・有名人ブログを
ご希望される著名人の方/事務所様を
随時募集しております。