Whole Foodsで見つけてかなりお気に入りリスト入りしたスペインの白ワイン「Avancia Godello Old Vines 2015」。30ドル前後でした。日本のオンラインサイトではあまり情報がないのですが、アメリカではワイン評論家ロバート・パーカー氏が92点を付け、赤丸上昇ワインのようです!
最初購入した際はそこまで期待していなかったのですが、抜栓したてからとても華やかな香りが!!
味わいはとてもまろやかで熟成した高品質のブルゴーニュワインのような印象!!!実際ロバート・パーカー氏もグランクリュ・シャブリと言っても過言ではないとコメントしています。
ロバート・パーカー氏のコメント:
92 points: Robert Parker's Wine Advocate, August 2016
The 2015 Godello (Green Label) is aged ten months sur lie in French demi-muids and puncheons, seeing no stainless steel. The wine is a completely different style, as the vines for this cuvée are dry-farmed Godello bush vines planted 1904-1910. This is the equivalent of a Premier Cru, possibly a Grand Cru Chablis, with terrific stony minerality (notions of wet pebbles) as well as a touch of tangerine oil, orange blossom and apple skin. Crisp, medium-bodied, beautifully textured and long, this is a stunner and worth the full retail price of $25.00. Drink it over the next several years. - Robert Parker
92 points: Robert Parker's Wine Advocate, August 2016
The 2015 Godello (Green Label) is aged ten months sur lie in French demi-muids and puncheons, seeing no stainless steel. The wine is a completely different style, as the vines for this cuvée are dry-farmed Godello bush vines planted 1904-1910. This is the equivalent of a Premier Cru, possibly a Grand Cru Chablis, with terrific stony minerality (notions of wet pebbles) as well as a touch of tangerine oil, orange blossom and apple skin. Crisp, medium-bodied, beautifully textured and long, this is a stunner and worth the full retail price of $25.00. Drink it over the next several years. - Robert Parker
合わせたのは、よく作る柚子胡椒ガーリックチキン!
スーパー時短・簡単メニューで気に入っています。
【レシピ】
・ 鶏もも肉 300g
A
・ 柚子胡椒・チューブ状のもの 5cm
・ ガーリックペースト・チューブ状のもの 5cm
・ オリーブオイル 大5
鶏肉は一口大に切り、Aとともにビニール袋に入れもみこむ。冷蔵庫で数時間寝かし、焼く時は室温に30分ほど置いてから焼いてください。爽やかで飽きの来ない味なのでとてもおすすめです!
