かつおのたたきと反省蓮根おやき(笑) Bonito sashimi and...  | Akiba's Slapstick Life

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アキバママのどたばたライフ。
料理と育児と写真の記録。
Memories of cooking, childcare, and pictures.

Today's dinner.


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今日は実家ですー。

旦那が飲み会の日は近くの実家でご飯作って食べて帰るのが習慣になってしまった。

父も飲み会とのことで今夜は母と二人分。


At my parents house.

It becomes a habit to have dinner with my parents when my hubby drinks out.

Tonight, my father also drank out, so I made dinner only for me and my mother.



・かつおのたたき 薬味のっけ

・蓮根おやき チヂミ風

・茄子とネギの味噌汁

・ご飯


-Bonito sashimi

-Lotus roots oyaki korean style

-Eggplant and green onion miso soup

-Rice



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市販のかつおの刺身を切って並べて薬味をのっけただけなので、なんてことないんだけど。

薬味

・にんにくのみじんぎり

・しょうがのみじんぎり

・シソの千切り

・小ネギの小口切り

・付属のタレ


以上お好きなだけ!



Just buy a bonito sashimi and cut, and place them in a serving dish with seasonings.


-Chopped garlic

-Chopped ginger

-Julienne Japanese basil

-Thinly sliced green onion

-An accompanying sauce


According to your taste!






アップ写真を撮るの忘れてしまったのですが、蓮根おやきを作りましてね。

雑誌にあったのをアレンジして、チヂミ風にしようと思ったん。

蓮根をおろして小麦粉と塩混ぜて、ニラを加え鰹節を加え。

ごま油にニンニク熱して焼いて、タレはポン酢・ごま油・唐辛子・砂糖。


一見美味しそうなんだけど、ちょーっと味ぼけた。

シンプルに醤油で焼いて食べたほうが美味しい。

反省!

美味しくできたらまた細かく載せます。


I forgot to focused a picture on Oyaki.

Although I referenced a recipe magazine, I customized it a bit, but the result was not that good.


Mix grated lotus roots and flour, salt, garlic chives and katsuobushi.

Heat sesame oil and garlic, then saute the dough.

Sauce is ponzu, sesame oil, hot pepper and sugar.


Taste was not bad but not that good either.

Just soysauce must be better.

I will upload when I can make it better.