2/16 Dinner
・叩き蓮根と牛肉の醤油炒め
・キュウリとザーサイの和え物
・なめことわかめの味噌汁
・ご飯
-Lotus roots and beef soysauce saute
-Cucumber and zasai salad
-Mushroom and seaweed miso soup
-Rice
料理雑誌を参考に。
蓮根叩いたの初めてで、味がよくしみる感じだし触感もいい!
これはまるわー。
シンプルな同じが結構いいです。
Referenced magazine again.
It was first time to pound lotus roots with a rolling pin.
That was pleasant to the palate.
I will do it again.
Simple taste is good.
参考雑誌
Reference;
おかずラックラク!冬 2012 11-12月号
キュウリがあって何も思いつかないときはいつもザーサイに逃げる!
これは簡単でおいしい。
いつ出しても旦那は喜ぶし。笑
When I have cucumbers and have no idea, I always make this simple salad.
Really easy and tasty. My hubby is always pleased.
・きゅうり 一本
・ザーサイ お好きなだけ(今回は大匙1くらい?)
・ごま油 小匙1程度
・白炒りごま 小匙1
-Cucumber 1
-Zasai according to your taste. (This time I used 1 tbs)
-Sesame oil 1 tsp
-White sesame 1 tsp
キュウリを千切りにし、塩少々をふりかけ(分量外)しばらくおいて水けを絞る。
ザーサイを千切りにしキュウリと和え、ごま油を加えて混ぜる。
皿に盛り白炒りごまをふって出来上がり。
Cut a cucumber into strips and salt them lightly. After a while squeeze them.
Cut zasai into strips and mix with cucumbers, then add sesame oil.
Place them in a serving dish and put white sesame.
メインディッシュのレシピの方が知りたいですよね。(え 知りたくない?)
でも著作権引っかかりそうでどうも書けない。引っかかるのか知らんが。
自分で考えられるようになったら載せます。頑張る。
If you want to know the recipe of the main dish, please buy the magazine. lol
I'm afraid of a breach of copyright if I write the same recipe.
I will upload more recipes when I can make by myself!