こんにちは。
 
木曜日は日本の食材と料理を掲載しています。
 
今日は 「しゃぶしゃぶ」について。
 
Shabu-shabu is a nabemono hotpot dish of thinly sliced beef and vegetables.  
 
a nabemono hotpot dish   鍋料理
thinly sliced beef   薄切りの牛肉
 
The ingredients are swished slightly, one by one, in the boiling soup stock in the pot on the table.  
 
are swished slightly  軽く振る
one by one   ひとつずつ
 
After simmering briefly, the items are eaten by dipping them in special sauces.
 
simmering briefly  かるく煮る
dipping  in    浸して
 
The name is onomatopoeic for the sound made when the beef is stirred in the stock.
 
onomatopoeic  擬音 (ここでは鍋の中で材料を振る時に出る音です)
is stirred  振る
 
しゃぶしゃぶは薄切りの牛肉と野菜の鍋料理です。
 
材料を、一つずつ煮えたぎっているスープの中で軽く振る。
 
かるく火を通したら、特製のたれに浸けて食べる。
 
しゃぶしゃぶの名前は牛肉をスープのなかで振るときにでる音からつけられました。
 
知人の欧米人からは肉が薄すぎる・・・の酷評を得たことがあります。 料理の繊細さが伝わらなかったようです。おなかが空いていたのかも…。好みはいろいろですから、強制はできません。
彼らが好きなのは肉の塊かも…。
L'Espace Gourmet
 
最後まで読んでいただきありがとうございます。
 

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