松田干城オフィシャルブログ

総合格闘家のTateki "tech" Matsudaです。
アメリカのマサチューセッツ州ボストンを拠点にプロで活動しています。



テーマ:
{2A5A014C-DD02-47CB-9396-CE3C0ECC0EA6}

Leaving my blog without updating forever!! How's everyone's Father's Day? Heavy and hard week was over and we had a such nice out today.


Team practice always gets on fire and many of teammates are preparing for up coming fights. Yes they keep me busy!


ブログ放置しすぎた、、、やばい!忙しいアピールしないと!そう言えば父の日でしたね。父上今日までありがとう〜

ボストンの天気はメチャクチャで今日は快晴に恵まれました。平日の鬼練が終わると廃人並に疲れてます。チームメイトはUFC戦を控えてて毎日切磋琢磨してます。

{48BA5C36-2EFD-43D5-991E-3820C37A508A}

Rio chan is taking a sand bath on my head. Sorry Rio, I don't have any sand on the top of my head. She recognized that I was about to leave and enjoy weather outside and suddenly came to me and tried to start playing with me. So cute!

天気が良いから近所に散歩行く寸前にひおちゃんが頭の上で砂浴び開始!かまってーという感じでいつも勘違いしてるタテキが触ろうとすると「カチカチ」とくちばしを鳴らして攻撃されてます。ツンデレのニャンコみたいなヒオちゃんです。

{5325EABC-4F7A-402F-9638-588E96CDDC2F}

Posted a new photo on my Instagram today. This is a different one. I didn't know that there is such a beautiful place in my neighborhood.

I got a fan on my hand, as a gift from my very close friend in Japan.「 毘」on the fan, Bishamonten is is the name of one of the four heavenly kings. He is considered the "chief" of the Four Kings and an important figure on his own in Buddhism in Japan.

Being connected to nature makes myself very spiritual. Especially I got the fan with "the god of war". Wanna come back to the cage!

久々にインスタも更新してみんなにワッツアップ。近所にこんな美しい場所があるなんてー!

親友がくれた「毘」の扇子を持って自然と一体化。武神が宿る宝物です。水の流れを見るとメラメラとこみ上げる何かを感じる!

家で鳥見て外でも鴨の親子とカモメとトンビ見るタテキはバードウォッチング野郎でした。


AD
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
最近の画像つき記事  もっと見る >>

テーマ:

 

It has been 13 years since I came to U.S. on June 1st, 2004. Time flies and I never anticipated myself becoming a pro MMA fighter back then.

 

This picture is a scene from a window of my doomroom where I stayed for the first time.

 

 

Clearly remember that I missed miso soup 2 weeks after arrive in Boston.

 

Everyone was playing succer, partying, studying, but  I was only guy fighting(I mean training in martial arts).

 

渡米して丸々13年経ちました。当時はファイターになるなんて思ってもいませんでしたが、格闘技に出会ったのもちょうどこの頃だっけ。

 

写真は当時住んでいた寮から。懐かしい青春の思い出です。

 

渡米して2週間で味噌汁のインスタントを飲んで感動したのを覚えてるなぁ。

 

サッカーしたりパーティーしたり英語勉強して、タテキだけジムでボコられて帰ってくるESL時代w

 

 

My first roommate is from Spain and He brought me the biggest motivation to learn Spanish. I was young and stupid...why? because I was studying spanish at English school.  Although every other Japanese students were studying English hard, I was studying Spanish hard.

 

Ive visited him once, but havent seen him for a while. I know we both are excited for our future and Yes, we will see each other somewhere on the earth again.

 

最初のルームメイトはスペイン人。彼がきっかけでスペイン語を副専攻しましたー。日本人の同期が一生懸命英語勉強してるのにタテキだけスペイン語勉強しててちょっと変わっていました。

 

今となっては彼はミラノにオフィスを構える映画監督!いつか世界のどこかでまた会えたらいいね。

 

 

AD
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)

テーマ:
{18E6A29D-3660-4307-A246-468893D11A7D}

Feel like I'm back to school. Has been very busy for paper work for my project.


Sorry for not updating my blog. I will share what up very soon.

学生時代にタイムスリップ?辞書みたいな量のペーパーを2、3日で用意する最近です。何ページもの論文を書かされた日々が懐かしい、、、

アメリカの大学で揉まれたのだなと最近実感してます。久しぶりのブログ更新が忙しいアピールすまそ

{EDA9353C-E170-474D-AEA2-70CFC6175122}

My team is always busy and I am here for them because they are here for me.

チーム練に休みはありません。この日の掛け声は干城が仕切って1、2、3ダァぁぁぁじゃなくてBanzaiとみんなに叫ばせる。

{8D5147ED-3A04-4B59-8AE8-8497B9208403}

My first experience in cryogenic therapy will be revived soon, so stay tuned.


瞬間冷却のクライオセラピーも体験してきました。近々レビューしまーす。

AD
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)

テーマ:
{1F2793E3-FB15-4C63-9764-D87AB88F5877}

Who likes kombucha? What do you do for your gut health? I can't afford $4 for a bottle of fermented tea, so I made it by myself.


アメリカでは空前の紅茶キノコブームです。我々の親世代で流行った紅茶キノコが何故今アメリカで?しかもコンブチャ、、、昆布茶ではありません。ボトル一本400円くらいしますwアホか?

{3D4A28D6-7C4F-4BF5-B58A-05ACFC597BD2}

I brewed tea, which has to contain caffeine and added sugar. Kombucha is produced by fermenting tea using a "symbiotic 'colony' of bacteria and yeast", called "scoby". I took a small Scovy from the one I bought from whole foods market.

400円払って市販のコンブチャからスコービーと呼ばれるキノコを取り出し生成開始。正確にはキノコじゃなくて酢酸菌のコロニーが作ったセルロースらしいです。チーズ作る布かぶせて呼吸させて放置。

{B8DC31E8-9FC9-405C-883C-9BEBB6CE0106}

Scoby got bigger and bigger day by day.

スコービーでかくなる。キモい

{45B02B95-2CE9-4A64-B13F-51CD98F0561D}

I took out 1st fermented tea and put it in another bottle for 2nd fermentation, which makes tea fuzzy. This process happen in 2weeks and you can repeat.

砂糖とカフェインを餌として発酵してスコービーはデカくなる。1次発酵が終わって飲めるけどお酢みたいな味。他の瓶に詰めて2次発酵。炭酸ができていい感じに仕上がります。


{759C8724-C20F-4326-86A8-1ED7435FEA26}

I made hibiscus version.

ハイビスカスも作りました


{9B63B769-5667-433E-94A1-40D48E15D985}

Scoby keeps
Getting bigger and another scovy came out as 2nd layer. Looks scary...

スコービーが増えて2つ目が重なってできました。おーこわ!

{25B0E7A9-9C71-4673-9E17-7512829A0004}
Let me do more research on how to make kombucha more. Once figure out how to make the best, I'll share how to.

Made German dish with cast iron pan. To be honest with you, this is not for kombucha, but real deal IPA. 


Regretttttttt....

まだ研究段階なので、ベストなコンブチャできたらブログで報告します。サワークラウトも手作りで発酵食品コンボ

ちょっとまて、このジャーマンな料理はコンブチャじゃなくてビールだろ!?

以上、健康アピールでしたぁぁ
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)

テーマ:
「待たせたな。。。」 大塚明夫さんのようなカッコイイ声には一生届かないと思います。どうもビッグボスを意識したタテキです。番宣です。


明日の8:30に東京FMのラジオ番組に出演します。外人ではありません。日本出身の自分にとって、番組に招待していただき本当に光栄に思っています。しかも2週連続!


御視聴よろしくお願いします!

--------------------------------------------
媒体:東京FM「中西哲生のクロノス(クロノスPLUS)」

PC・スマホでも聴けます!

日時:①第1話


   ②第2話


いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)

AD

ブログをはじめる

たくさんの芸能人・有名人が
書いているAmebaブログを
無料で簡単にはじめることができます。

公式トップブロガーへ応募

多くの方にご紹介したいブログを
執筆する方を「公式トップブロガー」
として認定しております。

芸能人・有名人ブログを開設

Amebaブログでは、芸能人・有名人ブログを
ご希望される著名人の方/事務所様を
随時募集しております。