京都の会社設立屋が送る時計 ハワイ語辞書"
Aloha みなさま:

ブログを閲覧頂き、誠にありがとうございます。

ハワイ、オアフ島で「シェフ宅にホームステイ」というプログラムをホストしております。
住みながら英語と料理、文化を学べます。


シェフ宅ホームスティ情報は☆こちら
☆から。


震災後、NPO Club Casa Della Dolce Vitaを設立。
ボディーケア、料理、アートを通じて東北支援を続けております。

NPOのプロジェクト
「Project ManaB」はフェイスブックからご覧いただけます。

https://www.facebook.com/ProjectManaB

チャリティーマッサージ(毎月10日)
https://www.facebook.com/massageprojectforjapan

ファームでボランティア(毎週火曜日・木曜日)

クッキングレッスン体験(毎週水曜日・土曜日)
ワイキキでハワイ料理を学ぼう!
http://ameblo.jp/casadelladolcevita/entry-12044874218.html

ビーチクリーンアップ(月1回)

クックブックプロジェクト

クックブックプロジェクトの詳細はこちら
から。






プロジェクトに関するお問い合わせは
Casadelladolcevita@gmail.com

までお気軽にメールくださいませ。

1 | 2 | 3 | 4 | 5 |最初 次ページ >>
2017-05-21 11:58:46

Great knives

テーマ:ホームスティ&調理メニュー

We are introducing the handmade knives from Kumamoto to our homestay program.新規のホームステイのお客様に
熊本の職人さんの手作り包丁をプログラムの一部に組み込みました。

When I met these knives, it made me wonder what my kitchen life was all about without these knives. LOL
わたしがこれまで使った包丁の中で一番感動しました(この包丁を触ったとき、これまでの包丁は一体何だったのかと思ったくらい笑)。

You can have a good knife forever. It is the most important thing in the kitchen. We hope that you can always feel and remember cooking with us in Hawaii every day, even after you leave Hawaii :)
包丁は一生付き合えるもの。そしてキッチンで一番大事なもの。ハワイから帰っても毎日使って一緒に調理したことを感じ続けて頂きたい^0^。
AD
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-05-19 07:22:29

ハワイ料理を学ぼう

テーマ:愛する日本・Project ManaB
I had an opportunity to cook with a food stylist.本日はフードスタイリストさんとCasaでプライベートレッスン。
Lomolomi salmon and lomilomi salmon cheesecake salad.
We added Kale and Mango from the farm we visited today.
今日はファームで採れたケールとマンゴーを添えて。
I forgot the picture of Laulau...LOL
ラウラウの写真がない笑

After we came back from our trip and I really felt I was home when I ate Poi and Laulau.  It resonates with my soul. LOL
旅から帰ってきてラウラウとポイを食べた時、ハワイに帰って来たことを実感しました。私のソウルフードだ笑

The proceeds from the lesson go to our NPO which supports Tohoku recovery in Japan.
料理レッスンの収益は東北支援の独自NPO Casa Della Dolce Vitaに寄付されます。

I look forward to your participation.
みなさまのご参加、お待ちしています。
AD
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-05-14 22:32:44

南山技魯技魯レストラン

テーマ:ハワイのレストラン&食情報
It was my first time visiting Nanzan Girogiro. They are also in Paris besides Kyoto.初めて南山技魯技魯に行く機会がありました。ハワイだけでなくパリにも店舗があるそうです。



Beautiful plates to accommodate beautiful food.お料理もだけど、器も素敵。
I was wondering where I knew the gentleman (left) from, we used to be next to each other at the farmer's market. :)
どっかで見たことあるなと思っていたら、ファーマーズマーケットで毎週お隣だった男性笑。
Burdock cream sauce.ゴボウのクリームソース^0^。    
Such details in everything, that's Japanese Kaiseki Style cuisine.
どれもきめ細かい、懐石料理。

Only a course menu($65) which changes every month.
コースのみ(65ドル)、毎月メニューが変わるそうです。

I went there for my dear friend's birthday, but I felt like visiting again with Frankie.
☆☆☆☆
今回は大切なお友達のバースデーディナーでしたが、わたしがフランキーを連れて来たいと思える素敵なレストランでした^0^
AD
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-05-13 13:35:24

Hoa Aina O Makaha ファームへ

テーマ:ハワイ生活・スローライフ
I had heard about the farm, yet I did not have the chance till today! Thank you Mika for inviting me. :)
ずっと行きたかったファームに偶然行ける事になりました。みかちゃん、誘ってくれてありがとう。

Wow, Suuriya's copper work. I was happy to see Sooriya as well.
スーリヤさんの銅看板もあるではないか!
再会出来て嬉しかった。
 
 
 
 
Frankie is glue to the Pizza oven. LOL
フランキーピッザの釜に夢中笑
Nelino=Peace.
 
 
Dry Taro.
水耕でないドライのタロ発見!!
 
I was shocked to see cashew nuts tree for the first time.
ちょっと初めてで感動したのがカシューナッツさんとの遭遇。
Macadamia nuts.
 
 
I am definitely coming back to visit!
また訪れたい素敵な場所でした。
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-05-11 13:54:06

出張料理レッスン

テーマ:愛する日本・Project ManaB
I had a chance to do a cooking lesson at a beautiful condo in Waikiki.素敵なワイキキのロケで出張料理レッスンをさせて頂きました。




It was a cooking lesson and farewell/birthday party.
本日は日本に帰られるご家族の送別&娘さんのバースデーパーティー。

They got to learn to make Hawaiian food before they move back to Japan. Plus they got to entertain friends and share food.
ハワイを去る前にハワイアン料理を学んでパーティーでお友達に振る舞える。とても素敵なアイディア。

Lately people stay in condominiums in Waikiki. I would be willing to do a lesson wherever, whenever and with anyone :)
Please contact us if you are interested.
最近はみなさまコンドミニアムに滞在なさっていたりしますのでいつでもどこでもどなたとでも^0^出張レッスンいたします。是非お問い合わせください。

4 pepole minimum at $65 p.p.
*4名から(お一人65ドル)。
*the proceeds go to our NPO which support Tohoku recovery effort.
収益は東北支援資金として独自NPOに寄付させていただきます。
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-05-06 04:02:36

バルセロナ食べ歩記

テーマ:旅・ビフォー&アフター
We tried the Tapas, Paella, etc. while walking in Barcelona.
今回はタパスやパエリアを歩いてて辿り着いたところで食べてみた。

Guell park Cafe. Deep fried Anchovies and mild pepper. グエルパーク付近のカフェでアンチョビと辛くないペッパーのフライを頂く。

We ran into a wine shop where you can bring your bottle and fill up from barrells  :) Finally I can drink wine like water? LOL あ、樽でリットルで売ってくれる、ワインを水の代わりに飲めるワイン店を見つけてしまった爆。

Ole Mallorca is a restaurant near Sagrada Familiar. It must be mentioned on Japanese travel guidebooks, all were ordering their cake shaped omelets.サグラダファミリアの近くにあり、ガイドブックに載っているのか、日本の方々が皆さんケーキの形してるオムレツを頼んでいました^0^。We tried Bacala (cod). タラのおつまみを食べてみる。
Beef, Brie and Chutney.
ビーフ、ブリーとチャツネ。
Bakeries on every corner :) ベーカリーが街角色んなとこにある。
Frankie is in sandwich heaven :) (and he makes his own wherever he travels. LOL)フランキーはサンドイッチ天国(いつも旅先で自分でも作っている笑)。
Seafood and squid ink Paella at Restaurant Marc. レストランマークのシーフードとイカスミのパエリア。
He cannot say No to chocolate and ice cream. LOL
チョコとアイスにノーと言えないフランキー爆
Restaurant Doze. Mom will make the gourmet burger in front of you while daughter serves. Dad stopping by for lunch. I saw lot of burger places in Barcelona.
Dozeというお店。目の前でママがグリルして色んなグルメバーガーを作ってくれます。娘さんがサーブ。パパもランチに寄ってた^0^
バーガーやさんも沢山見かけた。

Beerlinale. New and fashionable bar. We tried the cod fritters.新しいお洒落なバーでディナーの前にタラのフリッターを食べる。
Oldest restaurant in Barcelona - Can Culleretes. Salad with duck ham.老舗のカン クジェレテスではアヒルのハムのサラダと
One of the 230 year old traditional menu, Paella.230年続いてるメニューの一つ、パエリアを食べてみる。
At Medusa 73, one of friend's recommendations at fish/meat market, we tried some fresh fish on display. Che made us Toro tartar (I was guessing Toro Tataky meaning Tataki...LOL) which was not on menu but the regular client ordered for us in Spanish) great with the fried leeks. 肉魚のマーケットでお薦めいただいた
Medusa 73では本日の新鮮な魚介類を
頂きました。メニューにないトロのタルタル(Tatakyタタキのことだろう爆。。。はメニュー見て何となく分かった)を隣に座ってた常連さんが頼んでくださった。添えてあったリークの素揚げが美味しかった^0^
Sautéed octopus, asparagus and fresh Shiitake mushrooms.タコとアスパラ、シイタケのソテー。

We can no longer eat 3 meals a day, so eating Tapas while enjoying Spanish Cava and wines were just great way of eating.
一日3食はもう食べれないので、スペインのカヴァやワインを堪能しながらおつまみ食べ出来て良かった^0^
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-04-11 17:40:58

素敵な本たちに掲載して頂きました。

テーマ:メディア掲載
 

 
 
 
Hawaii Wish List(101 things to do in Hawaii)と
お一人ハワイの遊び方(How to have fun traveling alone in Hawaii)。

Thank you Sachiko Nagata for wonderful articles about us ;)
永田さち子さん、素敵な記事ありがとうございました^^。

Please check them out at book stores near you;)
本屋さんで見かけたら手に取ってみてくださいね^^。
 
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-03-04 07:31:41

菱形の雛ケーキ

テーマ:スィーツ



Happy Girl's day! We don't have the traditional Holiday dolls but we have so many memorable Japanese item we have received over the years from people. Thank you ;)
ハワイもガールズデーとしてひな祭りをお祝いします。私たちには娘がいないので
雛人形とかないですが、これまでにたくさんの「和」なアイテムをみなさんから頂きました。大事に使っています^^。

It is our first time making a Rhombus shaped cake.  I had to do a little bit of Math which I am not good at. LOL
菱型のケーキを作ったのは初めて。ちょっと苦手な数学をしてひし形を作った(笑)

Reference in Japanese.
ひな祭りの菱餅の意味や由来
http://mychiebukuro.com/3278.html

We baked two different sponge cakes. One with Moringa (green) and the other with Raspberry.  The pink did not come out so great so, we added raspberry cream cheese on top.
2種類のスポンジケーキを作りました。一つはモリンガパウダーでグリーンに。もう一つはラズベリーのペーストで。ピンク色があまり出なかったのでラズベリークリームチーズでトッピングしました。



Red represents: Ward off evil, color of peach flower, detoxification (They used to use Gardenia as color. Gardenia has detoxifying properties)
赤は厄払い・桃の花の色・解毒作用(くちなしの実の効果)

White represents:Purity, remaining snow, cleansing (They used to use Water Caltop seeds which have cleansing properties)
白は純白・残雪・清浄(菱の実の効果)

Green represents: New greens sprouting, young fresh greens, healthy long life (They used to use Mugwort which are considered healthy)
緑は草木が芽吹く・萌える若草・長寿・健康(よもぎの効果)

So imagine the remaining snow comes the peach flower and under the snow new greens are growing.  How sweet.
雪解けで桃の花が咲き、残雪の下からは緑が出てくるところを想像してみてください。素敵。

Natumi's idea to use the raspberries as a finishing touch.
なっちゃんがラズベリーで桜を仕上げてくれた。


Her and her friend also made Girls' day dolls with the leftover sponge cakes.  So cute!!
なっちゃんとお友達が残りのスポンジで雛人形を作ってくれた。可愛いな~。

We are always girls in our hearts. 
女子はいつまでもガールズでいたいですね^^。

いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-03-01 18:59:27

Piggy Small

テーマ:ハワイのレストラン&食情報

"Pig and the lady" in Chinatown was renovating until March 1st. I just realized that when I got to the restaurant, so we went to their second restaurant”Piggy Small” with the girls :)
チャイナタウンのピッグ&ザ・レイディーは調度3月1日まで改装中。行って分かったので(笑)姉妹店のピギー•スモールに女子と行ってきました^0^

It said in a menu "Long Toast" It was really long. LOL

メニューにはLong Toastと書いてあった。本当にロングだった(爆)

RASPBERRY SALT CURED AHI

charred jalapeño, avocado yogurt, fennel turmeric pickles, shiso

MOROCCAN PAPAYA SALAD

carrot purée, toasted almonds, mint, orange & cumin vinaigrette
モロッコ風のパパイヤサラダ。このピューレはニンジンだったのですね^^。
 

J. LUDOVICO FARM CHICKEN PHO

stewed haleiwa pastured chickens, fresh ginger, calamansi, aromatic herbs, fresh rice noodles
チキンのフォー。地鶏美味しかった^^。


 

MILK & HONEY

soft sponge cake soaked four kinds of milk, honey comb candy, local bee pollen, whipped frangelico, edible flowers
ミルクとハニーのスポンジケーキ。本日の黒コショウフレーバーのソフトクリームをアラモードで付けてもらった^^。

I am glad we went to Yoga before the storm. ;)
夕方は嵐の前にヨガでした~。

Piggy Smallのメニュー

 

いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
2017-02-28 07:47:22

Baking time

テーマ:Special Birthday 4 U



For someone who celebrates 90th year birthday! I tried making cupcakes with healthy ingredients. (Local and close to the nature) I baked lots of extras to share. :)
90歳の卒寿を迎える方に。なるべく自然な地産のものでカップケーキを焼いた。ついでに沢山焼いた~^^

Kabocha Pumpkin with Raw cashew cream
パンプキン+生カシュークリーム

Beets with beets cream cheese
ビーツ+ビーツクリームチーズ

Carrots with Haupia made with arrowroot
キャロット+ハウピアくず餅風



I wish you many more birthdays :)
いつまでもお元氣で^0^
いいね!した人  |  コメント(0)  |  リブログ(0)
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |最初 次ページ >>

AD

ブログをはじめる

たくさんの芸能人・有名人が
書いているAmebaブログを
無料で簡単にはじめることができます。

公式トップブロガーへ応募

多くの方にご紹介したいブログを
執筆する方を「公式トップブロガー」
として認定しております。

芸能人・有名人ブログを開設

Amebaブログでは、芸能人・有名人ブログを
ご希望される著名人の方/事務所様を
随時募集しております。